byd atto 2

Κλείνουν τα Τέμπη –Τι πρόκειται να συμβεί στην Παλαιά Εθνική Οδό

Τέμπη

Ρυθμιστικές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

H ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και μέτρων βραχοπροστασίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, από τον κόμβο Αμπελακίων έως τον κόμβο Ομολίου. Ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας θα ισχύσει την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνει τις σήραγγες Τεμπών Τ1 και Τ2, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176) έως τον Ημι-Ανισόπεδο Κόμβο Ραψάνης (χ/θ 391+108).

Οι σήραγγες Τ1 και Τ2 είναι οι δύο σήραγγες που βρίσκονται στην κοιλάδα των Τεμπών, ενώνοντας δύο κομμάτια του νέου αυτοκινητόδρομου.

Η σήραγγα Τ2, μήκους 6 χιλιομέτρων, αποτελεί τη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας και ταυτόχρονα τη μακρύτερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η σήραγγα Τ1 συνδέεται μαζί της μέσω ενός ανοικτού τμήματος οδοποιίας μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή της Τ2 ξεκίνησε το 2008, ωστόσο διακόπηκε το 2011 λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οι εργασίες επανεκκίνησαν το 2014 και η σήραγγα παραδόθηκε τελικά στην κυκλοφορία στις 7 Απριλίου 2017, ως μέρος της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ