Η Volkswagen φτιάχνει το δικό της Defender

Volkswagen Scout

Η Volkswagen έδωσε τις λεπτομέρειες της νέας μάρκας που δημιούργησε για την Αμερική, με το όνομα Scout, για την κατασκευή -από το 2026- σκληροτράχηλων ηλεκτρικών 4x4 με πιο κλασσική off-road εμφάνιση.

Ενάμιση χρόνο μετά τις πρώτες φήμες και τέσσερις μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της για τη Scout, η εταιρεία το Wolfsburg ανέφερε ότι θα κατασκευάσει ένα καινούριο εργοστάσιο, στο Blythewood της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, για την παραγωγή των αυτοκινήτων της: πρόκειται για SUV και Pick-ups που θα ξεφεύγουν από τη φιλοσοφία των ηλεκτρικών της οικογένειας ID, με κλασσική εμφάνιση και off-road ικανότητες των παραδοσιακών 4x4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εργοστάσιο του Blythewood είναι μια επένδυση της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και θα απασχολεί 4.000 εργαζόμενους. Η μακροχρόνια πνοή του πλάνου αποδεικνύει πόσο μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον εκτιμά η Volkswagen ότι θα υπάρχει στις ΗΠΑ για τα «παραδοσιακά» σε εμφάνιση αλλά ηλεκτρικά σε τεχνολογία SUV και Pick-up. Η Tesla φέρεται να έχει δεχθεί ήδη περί τις 2 εκατομμύρια παραγγελίες για το νέο Cybertruck.

Παράγωντας τα Scout επί αμερικανικού εδάφους, η Volkswagen θα εκμεταλλευτεί τον πρόσφατο αμερικανικό Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act) - ο οποίος προσφέρει πιο ευνοϊκούς φορολογικούς όρους στις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα.

Ανεπίσημο σχέδιο ιδιώτη για την ενδεχόμενη εμφάνιση των Scout της Volkswagen
Ανεπίσημο σχέδιο ιδιώτη για την ενδεχόμενη εμφάνιση των Scout της Volkswagen

Η Volkswagen έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα και ορισμένες teaser εικόνες των πρώτων σχεδίων της για τα μοντέλα Scout, επιβεβαιώνοντας τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι θα βασίζονται σε πλατφόρμες ειδικές για την ηλεκτροκίνηση, θα διατηρήσουν με έναν αδιευκρίνιστο τρόπο περίπου τη φιλοσοφία του πλαισίου τύπου σκάλας των παλιών, πατροπαράδοτων off-roaders, αντί για τα κλασσικά χωροδικτυώματα των SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιασμένα ειδικά για την αμερικανική αγορά, με την παραγωγή των μπαταριών τους επίσης στις ΗΠΑ, τα Scout πιθανότατα δεν θα περάσουν ποτέ τον Ατλαντικό για να διατεθούν και στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, η Volkswagen δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα σχετικά με το θέμα αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ