Σκέψεις της VW για ένα ηλεκτρικό 4x4 με το όνομα Scout

VW Tiguan GTE Active prototype

Η Volkswagen φέρεται να εξετάζει τη δημιουργία ενός ικανού και σκληρού off-roader, φυσικά ηλεκτρικού, το οποίο δεν αποκλείεται -αν βρει το δρόμο της παραγωγής- να επαναφέρει στην αγορά την παλαιότερη ονομασία Scout.

Η αγορά αυτού του είδους των οχημάτων -με ηλεκτρικό κινητήρα- γνωρίζει άνθηση στις ΗΠΑ, ωθώντας μεταξύ άλλων τη Ford να προχωρήσει στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού Bronco και τη Jeep ενός Wrangler EV. Έτσι, πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen στην Αμερική Johan De Nysschen επιβεβαίωσε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο βρίσκεται στις σκέψεις και του γερμανικού ομίλου για τα προσεχή χρόνια.

Ένα από τα εντυπωσιακά σενάρια που φημολογείται ότι εξετάζει η VW, μάλιστα, είναι η δημιουργία μιας ξεχωριστής φίρμας με την ονομασία Scout - αντί για την παραδοσιακή διάθεση αυτού του ηλεκτρικού off-roader στις εκθέσεις της VW ως επιπλέον μοντέλου με αυτή την ονομασία. Τα δικαιώματα αυτού του ονόματος πλέον της ανήκουν - για την ακρίβεια ανήκουν στη θυγατρική της Traton, που αποτελείται από τις Man, Scania και Navistar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Πρωτότυπο VW Tiguan GTE Active
Πρωτότυπο VW Tiguan GTE Active

Η Navistar ιδρύθηκε το 1986 ως μετεξέλιξη της παλιάς εταιρείας International Harvester, που είχε ανέκαθεν τα δικαιώματα του τίτλου «Scout». Τον περασμένο Ιούλιο η Volkswagen αγόρασε τη Navistar έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την τοποθέτησε κάτω από την «ομπρέλα» της Traton, και έτσι απέκτησε και τα δικαιώματα του Scout.

Πέραν του τίτλου του αυτοκινήτου ή της εταιρείας, πάντως, μια τέτοια ενδεχόμενη εκτός δρόμου ηλεκτρική κατάσκευή από τη Volkswagen απέχει ακόμη πολλά χρόνια. Οι φήμες είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2018, αναθερμάνθηκαν το 2020, και πάλι τώρα - όμως αυτό τον καιρό η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει πολλά EV που περιμένουν τη σειρά τους, αρχής γενομένης από το ID. Buzz. Θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, τα μικρότερα ID.1 / ID.2 και το Crossover πόλης ID. Life, μέχρι το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ