Ποια νέα μάρκα ζωντανεύει η Volkswagen;

VW Scout SUV

Η Volkswagen δημιουργεί την Scout, μια φίρμα που θα διαθέτει στην γκάμα της αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ελευθέρου χρόνου, τα οποία θα απευθύνονται αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα σκίτσα που δίνονται στη δημοσιότητα απεικονίζουν ένα SUV, με ιδιαίτερα τετράγωνο σχήμα, μεγάλους τροχούς με ελαστικά εκτός δρόμου και άφθονη απόσταση από το έδαφος. Κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι επίσης οι κοντοί πρόβολοι.

VW Scout SUV b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια φιλοσοφία σχεδίασης ακολουθεί και η έκδοση pick-up του πρωτότυπου Scout. Καθαρές γραμμές στο αμάξωμα και ξεχωριστό στοιχείο πίσω, το κοφτό τζάμι. Η διαφορά σε σχέση με το SUV είναι φυσικά η καρότσα.

Σύμφωνα με την Volkswagen, το πάτωμα των δύο αυτοκινήτων δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, όπως συμβαίνει με τη σειρά των ID, αλλά σε μία εντελώς καινούρια, που θα αφορά όλα τα εκτός δρόμου EVs. Σκοπός της εταιρείας είναι να πάρει ένα μερίδιο από τις πωλήσεις που έχουν ήδη σημειώσει ή θα σημειώσουν η GM, η Rivian και η Hummer.

VW Scout pick up

Μόνο για το ξεκίνημα του νέου brand, η γερμανική εταιρεία θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα σχέδιά της είναι να διπλασιάσει τα ποσοστά της στην κατηγορία.

Όπως προαναφέραμε τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή στις ΗΠΑ, όμως δεν αποκλείεται να τα δούμε και στην Ευρώπη. Ως πρωτότυπα θα αποκαλυφθούν την επόμενη χρονιά, ενώ τα αυτοκίνητα παραγωγής αναμένεται να είναι έτοιμα το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ