Η τρελή τιμή που πωλείται σήμερα μια ολοκαίνουρια Ford Mustang του 1993

Ford Mustang SVT Cobra 1993

Πίσω στο 1993, κάποιος αγόρασε μια ολοκαίνουρια Ford Mustang, στη σπάνια έκδοση SVT Cobra, τη φύλαξε στο γκαράζ του για τρεις δεκαετίες και σήμερα η αξία της έχει επταπλασιαστεί.

Η Ford Mustang είναι ένας αυτοκινητικός μύθος από το 1965. Σε όλες τις γενιές της, κάποιες υπήρξαν πιο εκθαμβωτικές και επιτυχημένες, και κάποιες λιγότερο. Η τρίτη γενιά της δεκαετίας του 1990 μάλλον βρισκόταν κάπου στη μέση, καθώς οι λάτρεις των Mustang την τοποθετούν σε καλύτερη θέση από τη δεύτερη και την τέταρτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε όλα αυτά, ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένες εκδόσεις του εμβληματικού αμερικανικού Muscle Car, σε όλες τις γενιές του, που ξεχώριζαν. Μία από αυτές ήταν και η έκδοση που βλέπετε, η Mustang SVT Cobra του 1993, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 4.993 αντίτυπα ενσωματώντας ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει το μπλε οβάλ από άποψη σπορ εξοπλισμού.

Στο πνεύμα μιας εντελώς απελευθερωμένης εποχής, το καπό της έκρυβε τον θηριώδη V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, που παράγει 235 ίππους στις 4.200 στροφές. Αυτό ήταν ένα αρκετά εντυπωσιακό νούμερο για την εποχή εκείνη, που -σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους- επιτάχυνε την SVT Cobra από στάση στα 100 km/h σε 5,7'' και μέχρι τα 225 km/h τελικής ταχύτητας.

Για τη μετάδοση της ισχύος φρόντιζε ένα μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ενώ για τη συμπεριφορά το μπλοκέ διαφορικό. Όλα αυτά, σήμερα, παραμένουν άθικτα και ολοκαίνουρια στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών, που ανήκει σε έναν από τους 4.993 ιδιοκτήτες μιας τέτοιας Mustang.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγκεκριμένος δεν οδήγησε ποτέ το αυτοκίνητο, δεν έβγαλε ούτε καν τα πλαστικά του και δεν το απομάκρυνε ποτέ από το γκαράζ που το τοποθέτησε πριν από 31 χρόνια. Και τώρα, με τα μόλις 55 χιλιόμετρα -της αρχικής του μεταφοράς- στο οδόμετρο, το βγάζει προς πώληση μέσω ενός εμπόρου αυτοκινήτων, φυσικά στην Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mustang αυτή έχει ακόμα και το ταμπελάκι της τιμής της κολλημένο ακόμα στο τζάμι. Φυσικά διαθέτει όλα τα έγγραφα της εποχής, η οποία κόστισε στον αγοραστή της 21.723 δολάρια, το 1993. Με τα σημερινά πληθωριστικά δεδομένα αυτό μεταφράζεται σε 43.365 δολάρια (40.000 ευρώ).

Η τιμή πώλησης του αυτοκινήτου είναι 145.900 δολάρια (134.540 ευρώ). Συνεπώς, επτά φορές πάνω από την αρχική του τιμή αγοράς. Και σε σύγκριση με τις τιμές που έχουν πουληθεί αντίστοιχες Mustang της εποχής, και δεδομένου ότι αυτή είναι ολοκαίνουρια, το ποσό αυτό δεν κρίνεται υπερβολικό από τους Αμερικανούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ