Η Toyota παραδίδει την πρώτη Corolla TCR

toyota corolla tcr a

Το σπορ τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας, Toyota Gazoo Racing, παρουσίασε τη νέα Corolla TCR που κατασκευάστηκε στην Αργεντινή και είναι έτοιμη προς παράδοση στον ιδιοκτήτη της.

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο (εγκεκριμένο για τη διεθνή κατηγορία TCR), το οποίο χρησιμοποιεί κινητήρα Lexus με ισχύ 340 ίππους. Θα παραχθούν μόλις 10 αντίτυπα τη φετινή χρονιά, από τα εργοστάσια στην Cordoba και το Zarate.

toyota corolla tcr b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο αυτοκίνητο προορίζεται για την ομάδα Paladini Racing, που θα συμμετάσχει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα TCR Νότιας Αμερικής (αναγνωρισμένο από τη FIA) το 2023. Το ντεμπούτο θα γίνει στην πίστα Cabalen της Cordoba, με οδηγούς τους Angel «Collo» Rosso και Fabian «Patito» Yannantuoni.

Η παράδοση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Toyota Gazoo Racing Αργεντινής στην Cordoba, αφού προηγουμένως είχε οργανωθεί μια σεμνή τελετή εορτασμού. Παρόντες ήταν ο διευθυντής της εταιρείας Dario Ramonda, αλλά και ο Victor Rosso, διευθυντής της Paladini Racing.

toyota corolla tcr c

Πριν τον πρώτο αγώνα της Cordoba, η Toyota σχεδιάζει να παραδώσει ακόμη πέντε αυτοκίνητα, σε ιδιωτικές ομάδες. Στόχος για το 2023 είναι η παραγωγή συνολικά δέκα μονάδων. Τα υπόλοιπα τέσσερα που απομένουν, είναι προγραμματισμένο να τελειώσουν προς τα μέσα της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ