Ανανέωση για το ασιατικό Toyota Yaris

Toyota Yaris Facelift

Την απαραίτητη επικαιροποίηση των σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προδιαγραφών του δέχθηκε το Toyota Yaris, το οποίο σταδιοδρομεί σε ασιατικές αγορές, όπως αυτήν της Ταϊλάνδης.

Το Toyota Yaris δεν απολαμβάνει την επιτυχία μόνον στην ελληνική αγορά αλλά και σε εκείνη της Ασίας, στην οποία βέβαια προσφέρεται σε μια τελείως διαφορετική μορφή.

Στην προσπάθεια, λοιπόν, της ιαπωνικής φίρμας να τονώσει την παρουσία μίας εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων της γκάμας της, η Toyota προχώρησε στην ανανέωση της εικόνας του Toyota Yaris που προσφέρει στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Toyota Yaris Facelift
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως συνήθως οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο το ρύγχος του αμαξώματος και ειδικότερα τον προφυλακτήρας, ο οποίος απέκτησε πιο δυναμικά και αιχμηρά χαρακτηριστικά.

Αλλαγές παρουσιάζουν και οι προβολείς, στους οποίους ενσωματώνονται πλέον τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το τελείωμα του αμαξώματος και ειδικότερα ο πίσω προφυλακτήρας, ο οποίος ενσωματώνει έναν αεροδυναμικό διαχύτη με κάρμπον φινίρισμα.

Toyota Yaris Facelift

Ψηλότερα, μια αεροδυναμική πτέρυγα δίνει συνέχεια στα δυναμικά σχεδιαστικά του ασιατικού Toyota Yaris, την ίδια στιγμή που τα φωτιστικά σώματα δίνουν και λόγω μεγέθους, τον δικό τους φωτεινό τόνο.

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, το ασιατικό Toyota Yaris δεν υστερεί σε σχέση από την ευρωπαϊκή εκδοχή του, τουλάχιστον στα δύο κορυφαία εξοπλιστικά επίπεδα Premium και Premium S, τα οποία προσφέρουν -μεταξύ άλλων- και έναν πλήρη κατάλογο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Yaris Facelift

Παρά την ανανέωση, το εν λόγω Toyota Yaris διατηρεί κάτω από το καπό του έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρου αποδίδοντας 92 ίππους και 109 Nm ροπής, με ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο κινητήριο σύνολο και τους τροχούς του μπροστινού άξονα.

Η τιμή του ασιατικού Toyota Yaris στην αγορά της Ταϊλάνδης ξεκινά από τα 15.122 ευρώ και όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς δεν απέχει σημαντικά από εκείνη του ευρωπαϊκής εκδοχής του ιαπωνικού best seller.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ