Η Toyota πάει… στο φεγγάρι

toyota baby lunar

Για να γιορτάσει την επέτειο 50 ετών, από την ίδρυση του σχεδιαστικού της κέντρου «Calty Design Research», η Toyota παρουσίασε μεταξύ άλλων πρωτότυπων μοντέλων και το… σεληνιακό Baby Lunar Cruiser.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το BLC έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει κάθε είδους ανώμαλο έδαφος στη Γη και όχι μόνο, καθώς είναι ικανό σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τα βγάλει εις πέρας και…  στη Σελήνη. Εξωτερικά, δανείζεται κάποια στιλιστικά στοιχεία από το ιστορικό FJ40 Land Cruiser, με ξεχωριστό χαρακτηριστικό το ευρυγώνιο μπροστινό παρμπρίζ για απεριόριστη και ανεμπόδιστη ορατότητα στους χρήστες.

toyota baby lunar b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό με διπλά joysticks για τον έλεγχο των ελαστικών, τα οποία δεν χρησιμοποιούν αέρα, πάνελ MOLLE και ρυθμιζόμενα καθίσματα. Εφοδιάζεται επίσης με πληθώρα καμερών και αισθητήρων και με μία πίσω πόρτα που ανοίγει στα δύο μέρη, αλλά και με κινητήρες στους τροχούς.

Η Toyota υπέγραψε συμφωνία το 2019 με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, ώστε να κατασκευάσουν ένα ειδικό όχημα που θα μπορούσε να εξερευνήσει με επιτυχία την επιφάνεια της Σελήνης. Η εταιρεία θεωρεί εφικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός επανδρωμένου σκάφους, το οποίο θα είχε αυτονομία 10.000 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου.

toyota baby lunar c

Εν τω μεταξύ, την ιδέα κατασκευής ενός αντίστοιχου οχήματος έχει ανακοινώσει τόσο το Hyundai Motor Group (HGM) που ήδη ετοιμάζει ένα μοντέλο για αποστολή το 2027, έχοντας μέρη από τωρινά αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia όπως μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, κάμερες κ.λ.π., όσο και η General Motors, η οποία θα συνεργαστεί με την Lockheed Martin στο Project Artemis των ΗΠΑ στην… επιστροφή τους στο φεγγάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί πως το αμερικάνικο μοντέλο θα εξοπλίζεται με ελαστικά της Goodyear, που βρίσκονται ήδη υπό εξέλιξη. Η ίδια εταιρεία προμήθευσε τα προϊόντα της και στην αποστολή του Apollo 11 το 1969.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ