Η καινοτομία της Toyota αλλάζει αυτοκίνητα - Τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες

Toyota C-HR 2023 1

H ιαπωνική φίρμα κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των αυτοκινήτων και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης μελλοντικών συστημάτων ασφάλειας και άνεσης σε υπάρχοντα μοντέλα.

Μια νέα υπηρεσία που θα αυξήσει σημαντικά τον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων, την μεταπωλητική τους αξία και δεν αποκλείεται να αλλάξει συνολικά τα δεδομένα στους τέσσερεις τροχούς λανσάρει η Toyota, αρχικά στην Ιαπωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοκίνητα του ιαπωνικού κολοσσού, όπως είναι το νέο Prius, σχεδιάστηκαν από την αρχή βάσει της φιλοσοφίας «Upgrade Ready Design». Αυτό σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί από τώρα για να μπορούν να αλλάζουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα που φέρουν με συστήματα επόμενης γενιάς.

Σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού για τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά συστήματα που φέρουν τα μοντέλα τους αλλά και τη δυνατότητα «ξεκλειδώματος» συστημάτων και υπηρεσιών που είναι ήδη εγκατεστημένα αλλά αλλά ανενεργά.

Η ιδέα του ιαπωνικού κολοσσού φαίνεται να πηγαίνει τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση στο δρόμο και προς ένα βιώσιμο μέλλον. Παράλληλα η νέα παραγωγική φιλοσοφία της Toyota μειώνει και το αρχικό κόστος παραγωγής ενός αυτοκινήτου, το οποίο δεν φτάνει στον ιδιοκτήτη με συστήματα που έχουν ήδη εγκατασταθεί αλλά είναι ανενεργά, όπως είναι αυτή τη στιγμή η γενικότερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη δυνατότητα αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων σε επίπεδο υλισμικού (hardware) το «αυτοκίνητο για μια ζωή» έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ένα μεταχειρισμένο μοντέλο θα μπορεί έτσι να αναβαθμίζεται σύμφωνα με τρέχουσες εξελίξεις (τουλάχιστον) στους τομείς της ασφάλειας και της άνεσης χωρίς να χρειάζονται μετατροπές στο πλαίσιο ή τα περιφερειακά του.

Το αυτοκίνητο που θα μπορεί να αναβαθμίζεται με αυτό τον τρόπο θα διατηρεί επίσης σημαντικά υψηλότερη αξία μεταπώλησης και θα μπορεί να παραμένει στον δρόμο για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμένοντας σύγχρονο και ασφαλές για τους επιβαίνοντες του και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Για το νέο Prius η Toyota στην Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης εργοστασιακού εξοπλισμού μετά την αγορά του μοντέλου μέσω της θυγατρικής εταιρείας leasing Kinto.

Προς το παρόν στη λίστα των ηλεκτρονικών συστημάτων και λειτουργιών που μπορεί να προσθέσει κανείς στο Prius μετά την αγορά του είναι το προηγμένο σύστημα αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος Advanced Park, το οποίο λειτουργεί και απομακρυσμένα, το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, το σύστημα πανοραμικής θέασης, το σύστημα ανίχνευσης πεζών κατά την οπισθοπορεία και το θερμαινόμενο τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ