Προ των πυλών ένα προσιτό μικρό ηλεκτρικό Crossover πόλης από την Toyota

Toyota C-HR Prologue 7

Το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας bZ της Toyota θα είναι ένα υπερυψωμένο citycar, το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία της με τη Suzuki και αναμένεται το 2025.

To μικρό αυτό Crossover ήταν ένα από τα πρωτότυπα που είχε παρουσιάσει ο Akio Toyoda το Δεκέμβριο του 2021, μαζί με ακόμα 15 πειραματικά ηλεκτρικά σχεδόν κάθε κατηγορίας της Toyota και της Lexus. Και τώρα ήρθε η σειρά του να μπει στον προγραμματισμό της ιαπωνικής εταιρείας.

Η ιαπωνική ιστοσελίδα Best Car αναφέρει ότι το μικρότερο μέλος της οικογένειας beyond Zero θα εξελιχθεί από την Toyota σε συνεργασία με τη Suzuki, κυρίως λόγω της εξειδίκευσης της τελευταίας στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota mini

Θυμίζουμε ότι η Toyota είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Suzuki, και πέρσι οι δύο ιαπωνικές εταιρείες εμβάθυναν τη συνεργασία τους για να εξελίξουν μια σειρά από συμπαγή ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Suzuki πέρσι, επίσης, παρουσίασε και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, το eVX, ενώ οι δύο εταιρείες το Μάιο παρουσίασαν το μικρό ηλεκτρικό επαγγελματικό van που εξέλιξαν από κοινού - αφού πρώτα προχώρησαν στην κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων.

Toyota mini
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, το μικρό ηλεκτρικό Crossover πόλης της Toyota θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA, που χρησιμοποιεί τόσο το υπάρχον bZ4X όσο και το επερχόμενο μικρότερο σε διαστάσεις SUV που πρόσφατα οι Ιάπωνες προανήγγειλαν με ένα teaser video.

Όλα αυτά εντάσσονται στην ταχύρρυθμη προσπάθεια της Toyota να μπει στο τρένο της ηλεκτροκίνησης, από το οποίο πρακτικά απουσίαζε όσο η Tesla και οι Κινέζοι -κυρίως η BYD και η MG- κέρδιζαν έδαφος από σχεδόν όλες τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Toyota mini

Τον Ιούνιο η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά μπαταριών, τις καινούριες της σχεδιαστικές μεθόδους και τις αναβαθμίσεις των εργοστασίων της που θα επιταχύνουν το πέρασμά της στην ηλεκτροκίνηση. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες, τα νέα ηλεκτρικά της οικογένειας bZ θα φτάνουν τα 800 χιλιόμετρα αυτονομίας, πριν καν έρθουν οι μπαταρίες στέρεου τύπου που εξελίσσουν με γοργό ρυθμό οι Ιάπωνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να ανεβάσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στις 190 χιλιάδες το 2024, ένα πολύ μικρό ποσοστό για τα δεδομένα της Toyota, και έπειτα να την τριπλασιάσει στις 600 χιλιάδες το 2025.

Toyota mini

Επίσης, μέχρι το 2026 θα έχει εμπλουτίσει πολύπλευρά την οικογένεια bZ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδόν όλων των κατηγοριών. Με δεδομένο ότι μόνο το 0,26% των αυτοκινήτων που πούλησαν οι Toyota/Lexus πέρσι ήταν ηλεκτρικά, οι Ιάπωνες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ