Η Ρωσία ετοιμάζει το δικό της «smart» -Τα πρώτα σχέδια

Avtotor

Η ρωσική Avtotor επιβεβαίωσε τα πλάνα της για τη δημιουργία και κατασκευή ενός νέου λιλιπούτειων διαστάσεων ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης

Με την έδρα της στο Kaliningrad η Avtotor είναι από τους κατασκευαστές που ιδρύθηκαν στη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1994, από ομάδα επενδυτών που είχε επικεφαλής το πρώην μέλος της σοβιετικής κυβέρνησης Vladimir Scherbakov.

Η Avtotor που ήταν η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε να κατασκευάζει και συναρμολογεί, μεταξύ άλλων, στη Ρωσία αυτοκίνητα για τις BMW, Hyundai και Kia, έχει και τα δικά της πλάνα που την θέλουν να παρουσιάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα στο άμεσο μέλλον, εκ των οποίων, το ένα θα απευθύνεται στο νεανικό κοινό και το άλλο θα προορίζεται για ΑμεΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα δικά της αυτοκίνητα, η Avtotor, η οποία θα αναβαθμίσει το εργοστάσιο της με την κατασκευή νέου χυτηρίου, προχώρησε σε παρουσίαση στο Kaliningrad όπου έδειξε και τα πρώτα σχέδια του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ρώσικα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν δημοσιεύσει και φωτογραφίες από την παρουσίαση της Avtotor το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα τρία μέτρα. Θα μπορεί ωστόσο να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και τέσσερα άτομα, έστω για τις μικρές σε διάρκεια αστικές διαδρομές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλαίσιο του νέου αυτοκινήτου των Ρώσων παρουσιάζει ενδιαφέρουν αφού αναφέρεται ότι θα κατασκευάζεται από κράματα αλουμινίου και μαγνησίου, λογικά για να κρατηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την παρουσίαση το πλαίσιο και η μπαταρία θα είναι και τα πιο ακριβά τμήματα του αυτοκινήτου με το κόστος επί του συνόλου να φτάνει στο 37% και 21% αντίστοιχα, ενώ φτερά, καπό και λοιπές επιφάνειες θα είναι κατασκευασμένα από πλαστικά.

Παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν δεχτεί οι Ρώσοι, η Avtotor δεν αναφέρει αλλαγές σε σχέση με τα πλάνα που είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2021, πριν δηλαδή από την έναρξη του πολέμου.

Έτσι, το 2023 αναμένεται να είναι η χρονιά που το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των Ρώσων θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, ενώ η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει το επόμενο έτος με τιμή που εκτιμάται προς το παρόν κάτω από 20.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ