Η Porsche Vision GT έγινε Spyder για το videogame Gran Turismo 7

Porsche Vision Gran Turismo Spyder

Μια ανοιχτή, αγωνιστική και ηλεκτρική Porsche 1.300 ίππων, η Vision Gran Turismo Spyder, έκανε την πρεμιέρα της στο παιχνίδι Gran Turismo 7.

Η Vision Gran Turismo Spyder είναι στην ουσία η προϋπάρχουσα Coupe του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού, μείον την οροφή: έχει το ίδιο ρύγχος, με τέσσερα LED φωτιστικά σώματα σε κάθε άκρη του, καθώς και ενεργή εμπρός πτέρυγα (splitter) που προσαρμόζει την κλίση της ανάλογα με την ταχύτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίπεδο και χαμηλό αμάξωμα διατηρεί τα μυώδη φτερά των τροχών, που προεξέχουν της επιφάνειας. Την έλλειψη οροφής, όσον αφορά στην προστασία του «ψηφιακού» οδηγού από τον αέρα, αναπληρώνει μια χαμηλή ζελατίνα στο μπροστινό μέρος του ανοίγματος του κόκπιτ - ενώ στο πίσω εξέχει του αμαξώματος ένα μινιμαλιστικό roll-hoop.

Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με το ενιαίο πίσω φως LED σε όλο το πλάτος της ουράς, που συνοδεύεται από την -επίσης ενεργή- πτέρυγα που αλλάζει κλίσεις με βάση τις αεροδυναμικές στις εναλλαγές της ταχύτητας.

Δεδομένου ότι δεν υφίσταται ο περιορισμός του κόστους, η Porsche Vision Gran Turismo Spyder είναι κατασκευασμένη με κάθε είδους εξωτικά υλικά. Τα όργανα είναι στην ουσία ένα ψηφιακό ολόγραμμα που εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ενώ φυσικά το αμάξωμα είναι εκτενώς κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τετρακίνητη αυτή ψηφιακή δημιουργία του Zuffenhausen σημειώνει στο παιχνίδι την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,1 δευτερόλεπτα, που θα μπορούσαν να ήταν και λιγότερα αν δεν απαιτούνταν οι ενισχύσεις για την ακαμψία του αμαξώματος που καλύπτουν την έλλειψη της οροφής.

Η ψηφιακή Porsche Vision Gran Turismo Spyder θα προστεθεί στα διαθέσιμα αυτοκίνητα του παιχνιδιού Gran Turismo 7 στις 29 Σεπτεμβρίου, στα οποία ήδη υφίστανται και ο9ι ψηφιακές δημιουργίες άλλων κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων - όπως το Vision Gran Turismo Roadster της Jaguar.

Έτσι θα συμβάλλει -και αυτή- στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της γερμανικής εταιρείας - ο οποίος στον αληθινό κόσμο θα συνεχιστεί με την ηλεκτρική Macan και την επίσης αμιγώς ηλεκτρική νέα γενιά της 718 Cayman και Boxster.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ