Η νέα BMW M5 και ως station wagon

BMW M5 Touring

Ένα ακόμη μοντέλο υψηλών επιδόσεων με station wagon αμάξωμα ενδέχεται να προστεθεί στη γκάμα της BMW, με την M5 να παράγεται και σε έκδοση Touring.

Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν την ευρυχωρία και την πρακτικότητα με τις επιδόσεις, αλλά δεν επιθυμούν να αποκτήσουν ένα SUV, η BMW έχει αυτή τη στιγμή στη γκάμα της station wagon έκδοση της M3, η οποία φέρει το συνθετικό Touring στο όνομά της.

Η BMW M3 Touring ενδέχεται να χάσει αυτό το αποκλειστικό προνόμιο που έχει στη γκάμα των Βαυαρών αφού σύμφωνα και με επίσημα χείλη δεν αποκλείεται να δούμε στην παραγωγή και μια M5 Touring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την M3 με το πιο πρακτικό αμάξωμα, η BMW δεν είχε στα πλάνα της την εξέλιξη ενός μεγαλύτερου station wagon που θα έφερε το διάσημο διακριτικό «M». Ωστόσο, με τις πωλήσεις να είναι και εκείνες που οδηγούν πλέον τη δημιουργία ενός μοντέλου, οι Βαυαροί φαίνεται να επανεξετάζουν τη θέση τους.

Τα νέα για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας M5 Touring μας έρχονται από τη Νότιο Αφρική και το φεστιβάλ «Μ» που διοργάνωσε εκεί η BMW παρουσία και του διευθύνοντα συμβούλου της BMW M, Frank van Meel.

Σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ολλανδός στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν το γεγονός, η BMW παρατηρεί μια γενικότερη άνοδο στις πωλήσεις των station wagon μοντέλων της σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα για station wagon μοντέλα M, o Meel ανέφερε ότι υπάρχει πολύ ισχυρή ζήτηση και από το κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αυτή τη στιγμή δεν εξάγεται ούτε η M3 Touring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτελούν τη σημαντικότερη ίσως αγορά για την BMW M, το αφεντικό της εταιρείας επιδόσεων των Βαυαρών δήλωσε ότι ήδη εξετάζεται το γεγονός η M3 Touring, που εξελίχθηκε αρχικά για τις ευρωπαϊκές αγορές, να βρεθεί και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ήδη «στο πρόγραμμα» έχει μπει η Νότιος Αφρική αλλά και η Αυστραλία, οι οποίες και θα υποδεχτούν την station wagon M3 σε περιορισμένους αριθμούς και δεν αποκλείεται στο μέλλον, σε αυτές τις χώρες να ενταχθούν και οι Η.Π.Α.

Αναφορικά με μια υποθετική BMW M5 Touring, ο Meel κράτησε σε γενικές γραμμές τα χαρτιά του κλειστά και έκλεισε την κουβέντα με με τον εξής γρίφο: «Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και αν δείτε κάτι τέτοιο στο Nurburgring, τότε θα το κάνουμε».

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ