Έρχεται και η νέα BMW M2 Competition με 480 ίππους

BMW M2 Competition

Μόλις πριν λίγο διάστημα η BMW παρουσίασε τη νέα M2 και πλέον, φαίνεται ότι οι Βαυαροί ετοιμάζουν και την ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοσή της, τη νέα M2 Competition.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, η BMW θα φέρει τη νέα M2 Competition το 2024 σαν μια ακόμη πιο δυναμική έκδοση από ό,τι η στάνταρ M2, ενώ αργότερα θα την κρατήσει στη γκάμα σαν την μοναδική επιλογή μέχρι μάλιστα και το 2029, όταν το αυτοκίνητο είναι προγραμματισμένο να σταματήσει τη διάθεσή του.

Από πλευράς ισχύος, η έκδοση Competition θα φέρει μια ισχυρότερη έκδοση του 3λιτρου turbo των 460 ίππων της νέας BMW M2 (αλλά και των BMW M3/M4), που θα φθάνει στους 480 ίππους και θα βάζει δύσκολα από πλευράς επιδόσεις ακόμη και στις μεγαλύτερες M της BMW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2

Είναι δεδομένο επίσης με βάση αυτές τις πληροφορίες, ότι και η νέα M2 Competition θα διατηρήσει την πισωκίνητη διάταξη της «απλής» M2, αντί μιας τετρακίνητης επιλογής που σίγουρα δεν θα τις έδινε τα πλεονεκτήματα και κυρίως τον brutal χαρακτήρα ενός πισωκίνητου πανίσχυρου compact κουπέ μοντέλου.

BMW M2

Είναι νωρίς να μιλήσουμε και για το κιβώτιο που θα φέρει το νέο πανίσχυρο γερμανικό αυτοκίνητο, αν και μάλλον θα προτιμηθεί η ίδια λύση με αυτή της M2, δηλαδή ως στάνταρ επιλογή να υπάρχει ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ως προαιρετική ένα 6τάχυτο μηχανικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για τη νέα BMW M2 Competition θα γνωρίζουμε από την επόμενη χρονιά, όταν και οι Βαυαροί ξεκινήσουν και τις δοκιμές του αυτοκινήτου στο δρόμο.

BMW M2

Σημειώστε ότι αυτή η γενιά της BMW M2 θα είναι και η τελευταία που δεν θα φέρει κάποιο σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης στον κινητήρα της, αφού αν και εφόσον υπάρχει διάδοχος, αυτός θα είναι πιθανότατα αμιγώς ηλεκτρικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ