Πιο σκληροπυρηνική από ποτέ η επόμενη Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης της νέας Mercedes-AMG SL, έγιναν γνωστές και κάποιες νέες πληροφορίες για την επόμενη γενιά της κορυφαίας Mercedes-AMG GT.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα έχει η επόμενη Mercedes-AMG GT αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις της, αφού θα σταματήσει η roadster εκδοχή της (λόγω της παρουσίας της νέας Mercedes-AMG SL) και θα προσφέρεται μόνο σε κουπέ.

Το χτίσιμο του νέου μοντέλου θα γίνει πάνω στη νέα πλατφόρμα MSA που έχει εξελιχθεί από την AMG και ήδη πάνω σε αυτή βασίζεται η SL. Στόχος ωστόσο των Γερμανών είναι το νέο μοντέλο να έρθει με πιο «σκλυροπυρηνικά» χαρακτηριστικά, ώστε να τοποθετηθεί στη γκάμα σαν το πιο σπορ και δυναμικό κουπέ της Mercedes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο Philip Schiemer, το αφεντικό της AMG στο βρετανικό Auto Express, στόχος της εταιρείας είναι η νέα Mercedes-AMG GT να δώσει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της να μπορεί να τη χαρεί στο έπακρο και σε μια πίστα, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη μιας SL, που θα προτιμήσει μια βόλτα σε «GT» ρυθμούς.

Mercedes-AMG GT

Επίσης, ο Schiemer ανέφερε ότι παρότι η νέα AMG GT θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα και τους ίδιους κινητήρες με την AMG SL (o γνωστός 4λιτρος V8 των 476 και 585 ίππων), θα έχει πολλές διαφορές για παράδειγμα στο αμάξωμά της, τη ρύθμιση των αναρτήσεων κ.λπ., ώστε να αποκτήσει αυτό τον έξτρα δυναμισμό που θα την κάνει να ξεχωρίζει.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τη νέα Mercedes-AMG GT. Ως προς το χρονοδιάγραμμα παρουσίασής της, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022. Το τωρινό μοντέλο έχει ήδη κλείσει τις παραγγελίες του σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό και αναμένεται μέχρι τα τέλη του έτους οι τελευταίες AMG GT πρώτης γενιάς να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ