Η Lexus LFA Nurburgring που πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή

Lexus LFA Nurburgring Edition

Ένα από τα μόλις 64 αντίτυπα που είχε κατασκευάσει η Lexus από την LFA Nurburgring Edition πέτυχε τιμή πώλησης που άγγιξε τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια (1,36 εκατ. Ευρώ), σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από την αρχική της.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο του 2012 κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την τιμή που πέτυχε το ιαπωνικό supercar στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's, που διεξήχθη στο πλαίσιο της Monterey Car Week αυτόν τον Αύγουστο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αντίτυπο της Lexus LFA Nurburgring Edition κατάφερε να αγγίξει τιμή υψηλότερη ακόμα και από μια Bugatti Veyron 16.4 του 2008, ένα ορόσημο των αυτοκινήτων επιδόσεων της ιστορίας, που έφτασε μέχρι τα 1,54 εκατ. δολάρια - παρότι το ιταλικό αυτοκίνητο είχε μόνο 400 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Ένα από τα «απλά» αντίτυπα της LFA, η οποία ήταν επίσης περιορισμένης παραγωγής (είχε κατασκευαστεί σε μόνο 500 κομμάτια), πωλήθηκε στην ίδια δημοπρασία έναντι 819.000 δολαρίων. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις δείχνουν ότι η Lexus LFA κερδίζει σταδιακά μια περίοπτη θέση μεταξύ των συλλεκτών των supercars.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά στις ΗΠΑ, πάντως, έπαιξε ρόλο και το ότι αυτή η LFA Nurburgring -με αριθμό αντιτύπου #303 και 1.500 χιλιόμετρα στο κοντέρ- είναι μία από τα μόνο 25 αντίτυπα που εισήχθησαν το 2012-'13 στη χώρα, και ένα από τα μόλις 3 από αυτά που έχουν μαύρο χρωματισμό. Οι υπόλοιπες ήταν λευκές ή πορτοκαλί.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η LFA Nurburgring Edition λανσαρίστηκε με τον V10 κινητήρα των 4.8 λίτρων και 562 ίππων, και διέθετε splitter, πίσω πτέρυγα και πλαϊνές ποδιές από ανθρακονήματα, καθώς και ζάντες μαγνησίου της BBS. Η τιμή της τότε ήταν 465.000 δολάρια (έναντι 375.000 δολαρίων της της «απλής» LFA ). Σε λιγότερο από δέκα χρόνια, αυτή σχεδόν τετραπλασιάστηκε μεταξύ των συλλεκτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ