Μια McLaren F1 βγήκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ

McLaren F1 1995

H McLaren F1 παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης. Τρανή απόδειξη η τιμή πώλησης της σε δημοπρασία που έφτασε στα ύψη.

H εικονιζόμενη McLaren F1 είναι μοντέλο του 1995, έχει κάνει 387 χιλιόμετρα και πουλήθηκε σε δημοπρασία στην αστρονομική τιμή των 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ μοντέλων της βρετανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο φέρει τον αριθμό 029, ήταν το τελευταίο κομμάτι που πέρασε τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Woking τον Δεκέμβριο του 1994 και το χρώμα του είναι μοναδικό παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ιστορικό που δημοσιοποίησε ο οίκος που δημοπράτησε το αυτοκίνητο, ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ένας Ιάπωνας συλλέκτης ο οποίος το διατήρησε σε κλειστό χώρο-χωρίς να το χρησιμοποιήσει ποτέ-για 17 ολόκληρα χρόνια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η συγκεκριμένη McLaren F1 άλλαξε ακόμη δύο ιδιοκτήτες που…έκαναν συνολικά μόλις 387 χιλιόμετρα. Σημειώστε, επίσης, πως το μοντέλο φέρει ακόμη τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, Goodyear Eagle F1, κάτι που αποδεικνύει την άψογη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος τυχερός ιδιοκτήτης, που επέλεξε να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο στην τιμή των 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά από γνήσια αξεσουάρ όπως: ειδικά επιχρυσωμένα εργαλεία από τιτάνιο, σετ αποσκευών McLaren,  ρολόι χειρός Tag Heuer με χρονόμετρο, το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου και πολλά άλλα μοναδικά στοιχεία.

H McLaren F1 παρήχθη σε 106 μονάδες από το 1992 έως το 1998 (64 αυτοκίνητα από τη συνολική παραγωγή είχαν προδιαγραφές για χρήση σε δρόμο). Ο V12 κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από τη ΒΜW, έχει χωρητικότητα 6,1 λίτρων και αποδίδει 627 ίππους.

Το βρετανικό αυτοκίνητο ήταν το γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής, με τελική ταχύτητα 386,4 χλμ./ώρα, μέχρι το ρεκόρ να καταρριφθεί από την Bugatti Veyron (415 χλμ./ώρα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ