Μία Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione του 1987 πωλήθηκε για 88 χιλιάδες Ευρώ

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

H 75 Turbo Evoluzione του 1987, προδιαγραφών Group A, εξελίσσεται σε ένα από τα εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo - και αυτό είναι ένα από τα μόλις 500 αντίτυπά της.

Το ιταλικό δημιούργημα των αγώνων GT έχει την τυπική κυβική σχεδίαση της δεκαετίας του 1980 και τον αυθεντικό της χρωματισμό Rosso Alfa, ο οποίος επεκτείνεται και στις cult ζάντες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με την 75 sedan παραγωγής έχει μεγαλύτερο μήκος, χάρη στους εξειδικευμένους προφυλακτήρες της, καθώς και αυτοκόλλητα «75 Turbo Evoluzione» στις πλευρές και το αντίστοιχο logo στην ουρά της.

Στο καπό της κρύβει την υπερτροφοδοτούμενη τετρακύλινδρη εν σειρά κινητήρια μονάδα του 1.8 λίτρου, απόδοης 153 ίππων και 226 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, και χάρη στα μόλις 1.150 κιλά της επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα - και μέχρι τα 220 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο αντίτυπο, που πούλησε η ιταλική αντιπροσωπεία Ruote da Sogno, είχε στο κοντέρ του 73.945 χιλιόμετρα και τα μόνα του εξαρτήματα που δεν υπήρχαν στο πρωτότυπο είναι η νέα εξάτμιση και το ανακατασκευασμένο εσωτερικό.

Το τελευταίο διαθέτει νέο ασπρόμαυρο καρό ύφασμα, καινούρια καλύμματα των θυρών και σκούρα γκρι χαλιά, καθώς και νέα επένδυση του ταμπλό. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι του βρίσκονται τα κλασικά πορτοκαλί όργανα που απεικονίζουν την ταχύτητα, το καύσιμο, το λιπαντικό, τη θερμοκρασία και την πίεση του turbo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ