Η Lancia Pu+Ra HPE στο Le Mans Classic

Lancia Pu+Ra HPE

Η Lancia Pu+Ra HPE έφτασε στη Γαλλία, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να τη θαυμάσει στο “Le Mans Classic 2023”, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κλασσικών αυτοκινήτων του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Classique 2023, η Lancia παρουσίασε τη Lancia Pu+Ra HPE μαζί με μία Lancia Aurelia B20S του 1956, ένα αυτοκίνητο που μετράει ήδη πέντε παρουσίες στο Le Mans Classic και στο Ράλι του Παρισιού το 2004, και ανήκει σε ένα από τα μέλη του Lancia Classic Club de France.

Οι Lancia Pu+Ra HPE και Aurelia B20S αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία του παρελθόντος με το μέλλον, που καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την αναγέννηση της μάρκας. Πράγματι, η Lancia Aurelia είναι ένα από τα μοντέλα από το οποίο εμπνεύστηκε το design των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας, γεγονός που γίνεται εμφανές και στην Pu+Ra HPE.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lancia

Το Le Mans Classic που εγκαινιάστηκε το 2002 ως παράλληλη εκδήλωση του θρυλικού αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, συγκεντρώνει την αγάπη και το πάθος των ενδιαφερομένων, φέρνοντας στον αγώνα αυτοκίνητα που έχουν τρέξει στο παρελθόν στην πίστα των 13,65 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα αυτοκινητιστικά γεγονότα στη Γαλλία. Μεταξύ των προκριματικών και του πραγματικού αγώνα, – χωρισμένη σε εποχές ανάλογα με τα μοντέλα – η εκδήλωση είναι ένα σημαντικό μέρος συνάντησης για τις λέσχες αυτοκινήτων, και συνδυάζει τις δραστηριότητες στην πίστα με μια σειρά εκθέσεων και δημοπρασιών. Η εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί να λαμβάνει χώρα κάθε δεύτερη χρονιά, επιστρέφει  με έναν φαντασμαγορικό τρόπο το 2023, ώστε να συνδυαστεί με τον εορτασμό της συμπλήρωσης  των 100 χρόνων του περίφημου 24ωρου αγώνα του Le Mans.

Lancia Pu+Ra HPE

Η Lancia Pu+Ra HPE είναι το μανιφέστο της μάρκας για τα επόμενα 10 χρόνια, ένα 100% ηλεκτρικό concept car, που αντιπροσωπεύει το όραμα της μάρκας σε ότι αφορά το design, το ‘home feeling’ του εσωτερικού, τη βιωσιμότητα, τον εξηλεκτρισμό, και την διαρκή τεχνολογική εξέλιξη. Είναι επίσης και ένα απόλυτα πρακτικό και ευέλικτο αυτοκίνητο, με κομψό και αντισυμβατικό αμάξωμα το οποίο εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα αποδοτικότητας, εστιάζοντας στην αυτονομία, το χρόνο φόρτισης και την οικονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
lancia

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της Lancia, διαθέτει χαμηλό ύψος οροφής και τέσσερεις πόρτες, εσωτερικό εμπνευσμένο από τον κόσμο του Ιταλικού ‘interior design’, γεγονός που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας με την Cassina - τον κορυφαίο οίκο σχεδιασμού επίπλων πολυτελείας – προσφέροντας μία τυπική Ιταλική “home feeling” εμπειρία.

Το όνομα “Lancia Pu+Ra HPE” προέρχεται από τις  λέξεις pure and radical (“Pu+Ra”) που εκφράζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, ενώ το χαρακτηριστικό “HPE” προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων High-Performance Electric. Το νέο concept της Lancia ενσωματώνει πλήρως τις αρχές της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, σύμφωνα με την οποία τα επιμέρους τμήματα του αμαξώματος δημιουργούνται από το ‘πάντρεμα’ στοιχειωδών γεωμετρικών σχημάτων, όπως ο κύκλος και το τρίγωνο, σε συνδυασμό με ορισμένες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της κληρονομιάς της Lancia, όπως τα βενετσιάνικα στόρια από τη Lancia Beta HPE.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
lancia

Η Lancia Pu+Ra HPE είναι ένα αυτοκίνητο όπου το 70% των επιφανειών που αγγίζει το ανθρώπινο χέρι είναι κατασκευασμένο από οικολογικά & βιώσιμα υλικά, εκφράζοντας έτσι το Ιταλικό πνεύμα, τον εξηλεκτρισμό, την αναθέρμανση της παράδοσης, και το “home feeling”.

Η Lancia Pu+Ra HPE είναι το πρώτο αυτοκίνητο με το σύστημα infotainment S.A.L.A., που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του συστήματος των φώτων. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι το εσωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου, μπορεί να ρυθμιστεί με το πάτημα ενός πλήκτρου ή ακόμα και μέσω φωνητικής εντολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ