Ποια αυτοκινητοβιομηχανία ποντάρει στην Ελλάδα -Τα ελληνικά ονόματα των νέων μοντέλων της

Lancia Pu+Ra Concept 1

Η σχέση της ιταλική εταιρείας με το ελληνικό αλφάβητο είναι γνωστή και όπως είναι λογικό, τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα θα συνεχίσουν αυτή την παράδοση.

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Lancia Pu+Ra HPE πριν μερικές ημέρες, έφερε στο φως μερικές πολύτιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μελλοντικά της μοντέλα.

Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, η Lancia δεν θα ποντάρει σε εμβληματικά ονόματα του παρελθόντος όπως το Aurelia, αλλά θα ακολουθήσει τη γνωστή σειρά του ελληνικού αλφάβητου για τα νέα μοντέλα που θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το 2030.

Lancia strategy
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Επικεφαλής Προϊόντων, το νέο πλάνο της ιταλικής εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την επιστροφή της στις κλασικές κατηγορίες αυτοκινήτων D, C και D, και φυσικά όλα τους θα είναι ηλεκτρικά.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν όνομα από γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Το Ypsilon θα είναι το πρώτο που θα κάνει την εμφάνισή του, το 2024, με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Το ίδιο βέβαια θα ισχύει και τις μελλοντικές Delta και Gamma.

Lancia Pu+Ra HPE Concept

Από την άλλη, η νέα ναυαρχίδα της Lancia θα παρουσιαστεί το 2026 και δύο χρόνια αργότερα θα έρθει το μικρομεσαίο μοντέλο. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι το 2025 θα δούμε να επιστρέφουν και δύο ακόμα εμβληματικά γράμματα, το HF, για την σπορτίφ ηλεκτρική έκδοση της Ypsilon.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ta τρία νέα μοντέλα θα διαθέτουν τη δική τους προσωπικότητα, ερμηνεύοντας το στιλ και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που λάνσαρε το πρωτότυπο Pu+RA HPE, αλλά το καθένα με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.

Lancia HF

Δηλαδή, σχεδιαστικά στοιχεία όπως η χαμηλή γραμμή της οροφής, τα λεπτά εμπρός LED φώτα, τα στρογγυλά πίσω, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο και οι κάμερες αντί για καθρέφτες, θα εμπλουτίσουν σίγουρα τα επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας.

Τη βάση για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Lancia θα αποτελέσουν οι σύγχρονες διαμορφώσιμες πλατφόρμες STLA και όπως αναφέρει η ίδια θα φέρουν μεγάλες μπαταρίες που χαρίζουν αυτονομία έως 700 χλμ. Η φόρτιση τους θα είναι εξίσου γρήγορη, μιας και για να ταχυφορτίσουν έως το 80% θα χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ