Η μεγάλη στιγμή της Lancia - Αποκαλύπτει τα σχέδιά της στο τέλος Νοεμβρίου

Lancia Ypsilon

Η αναγέννηση της Lancia είναι εδώ και χρόνια στα χείλη των φίλων την ιστορικής ιταλικής εταιρείας, και πλέον ο καιρός έφτασε: στις 28 Νοεμβρίου 2022 θα ξεδιπλώσει τα πλάνα της για το μέλλον.

Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα εκείνη τη Δευτέρα έχει την ονομασία «Lancia Design Day», όμως περιγράφεται από την εταιρεία ως «η πρώτη εκδήλωση της Αναγέννησης της Lancia». Θυμίζουμε ότι η φίρμα του Μιλάνου έχει την αμέριστη υποστήριξη του ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει, καθώς θα αποτελέσει μία από τις τρεις premium εταιρείες του ομίλου - μαζί με τις Alfa Romeo και DS.

Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών -που δεν σχετίζονται με τη Lancia- για τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας
Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών -που δεν σχετίζονται με τη Lancia- για τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει γνωστές οι τρεις ολοκαίνουριες Lancia που αναμένεται να δούμε τα προσεχή χρόνια. Στη χρονική περίοδο από το 2024 μέχρι το 2028 αναμένεται να υποδεχθούμε τις σύγχρονες, και αμιγώς ηλεκτρικές φυσικά, αναβιώσεις των Ypsilon, Aurelia και Delta.

Τα νέα ιταλικά αυτοκίνητα θα βασίζονται στις σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτροκίνησης του ομίλου Stellantis, με τους κοινούς ηλεκτροκινητήρες και σημαντικές συνέργειες - έτσι ώστε η Lancia να καταφέρει να επιβιώσει και να επιστρέψει στην κερδοφορία. Κάτι που, θυμίζουμε, πρόσφατα πέτυχε η Alfa Romeo, πριν καν αρχίσει η διάθεση της νέας Tonale.

Η Lancia υπήρξε ακόμη πιο ανενεργή από την αδελφή της εταιρεία στο Τορίνο, καθώς τα τελευταία χρόνια κατασκεύαζε μόνο την παλιά Ypsilon, και τη διέθετε μόνο στην ιταλική αγορά. Κατά συνέπεια, δεν είναι υπερβολικά τα λόγια των Ιταλών περί «Αναγέννησης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσα ακούγονται, η αναγέννηση αυτή θα ξεκινήσει το 2024 με τη νέα Ypsilon - η οποία για σύντομο χρονικό διάστημα θα διατίθεται και με υβριδικά σύνολα, πριν την ολοκληρωτική στροφή της Lancia στην ηλεκτροκίνηση το 2026. Το νέο citycar της ιταλική εταιρείας θα παραμείνει πιστό στις συμπαγείς του διαστάσεις, κάτω από τα 4,0 μέτρα, και με την ποιότητά του αναμένεται να κάνει άμεσα σαφή την τοποθέτηση της νέας Lancia στα πολυτελή, premium «χωρικά ύδατα».

Το 2026 θα έρθει η ώρα για τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας, με ένα ένδοξο όνομα του παρελθόντος - τη νέα Aurelia. Θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV 4,7 μέτρων, βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Medium. Τέλος, το 2028 θα πρέπει να περιμένουμε το νέο «ιερό τοτέμ» των φίλων των ράλι, τη νέα Delta, με τη σύγχρονη εκδοχή της hatchback σιλουέτας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση της 28ης Νοεμβρίου, η Lancia θα μιλήσει για τη φιλοσοφία και τις νέες σχεδιαστικές κατευθύνσεις της εταιρείας, και ενδέχεται να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τη γκάμα της - ίσως και για νέα μοντέλα, που δεν περιλαμβάνονται στα τρία παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ