Επίσημο: H Lancia Delta επιστρέφει!

Lancia Delta

Ο Luca Napolitano, επικεφαλής της Lancia, επιβεβαίωσε ότι η θρυλική Delta πρόκειται να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής το 2026 διαθέτοντας ηλεκτροκίνητο υπόβαθρο.

Η αναβίωση της Lancia και η επιστροφή των εμβληματικών μοντέλων της στη γραμμή παραγωγής αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis στον οποίο έχει ενταχθεί το FCA Group.

Η ιταλική φίρμα, η οποία είχε πέσει θύμα των πολιτικών του Sergio Marchionne και της αποτυχημένης προσπάθειας εξυγίανσης του ομίλου Fiat, πρόκειται πολύ σύντομα να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εκπροσωπώντας το Stellantis Group στην ευρύτερη κατηγορία των premium κατασκευών.

Μπορεί, λοιπόν, μέχρι σήμερα η επιστροφή της Delta και άλλων τετράτροχων θρύλων τη Lancia στη γραμμή παραγωγής να αποτελούσε μια ανεπιβεβαίωτη φήμη, ωστόσο, μετά και τη συνέντευξη του Luca Napolitano στον ιταλικό Τύπο, η αναβίωση του ιταλικού hatchback θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lancia Delta

Ο επικεφαλής της Lancia κατέστησε σαφές με δηλώσεις του, ότι η Delta πρόκειται να επιστρέψει στη ζωή αποκαλύπτοντας μάλιστα και το χρονοδιάγραμμα της αναβίωσης του ιταλικού hatchback. Σύμφωνα με τον Luca Napolitano, η σύγχρονη εκδοχή της Lancia Delta θα αποκαλυφθεί το 2026 και θα διαθέτει ηλεκτροκίνητο υπόβαθρο.

"Όλοι ζητούν την επιστροφή της Delta έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει από τα σχέδιά μας. Θα επιστρέψει και θα είναι μια πραγματική Delta: ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας. Και φυσικά, θα είναι ηλεκτρικό", δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ στον ιταλικό Τύπο.

Lancia Delta
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι να φτάσουμε, βέβαια, έως το 2026 και την πολυαναμενόμενη αναβίωση της Delta, η Lancia θα έχει δείξει τα πρώτα σημάδια ζωής παρουσιάζοντας την επόμενη γενιά της Ypsilon. Αυτό πρόκειται να γίνει το 2024 και θα αποτελέσει επί της ουσίας το τελευταίο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα διατεθεί με θερμικό κινητήρα.

Ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε από τη συνέντευξη του Luca Napolitano στην Corriere della Sera, είναι το γεγονός ότι Lancia, Alfa Romeo και DS θα μοιράζονται τα ίδια showrooms, καθώς θα αποτελούν το premium παρακλάδι του ομίλου Stellantis.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ