Η Honda ετοιμάζει νέο υβριδικό B-SUV μικρότερο του HR-V

Honda HR-V

Μετά το ZR-V, που θα έρθει στην Ευρώπη το 2023 για να τοποθετηθεί ανάμεσα στα HR-V και CR-V, η Honda εξελίσσει στην Ιαπωνία και ένα μικρότερο B-SUV που θα ανταγωνιστεί την πληθώρα αυτοκινήτων σαν το Toyota Yaris Cross.

Το συμπαγές SUV της ιαπωνικής εταιρείας αναμένεται επίσης μέσα στο 2023, και -όπως και όλα τα μοντέλα της Honda, πλέον- θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με την υβριδική τεχνολογία e:HEV. Με αυτό, το τέταρτο SUV της, η Honda θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην υπερ-δημοφιλή στην Ευρώπη κατηγορία των B-SUV, απέναντι κυρίως στον εγχώριο ανταγωνισμό της Toyota με το Yaris Cross και της Nissan με το Juke.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες για αυτό το πλάνο της Honda κυκλοφορούν στην Ιαπωνία εδώ και περίπου ένα χρόνο. Παρότι δεν έχουν εμπολουτιστεί ακόμη ιδιαίτερα, με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, εκτιμάται ότι η εταιρεία θα δώσει έμφαση στο B-SUV της στους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές - όπως κάνει και με το Jazz.

Κάτι ανάλογο, θυμίζουμε, επέλεξε να κάνει και με το νέο HR-V, το οποίο θεωρητικά ξέφυγε από τα ανώτερα σύνορα των B-SUV και προσέγγισε αυτά των μεγαλύτερων C-SUV. Αντίστοιχα μεγαλώνει και το νέο CR-V. Έτσι, τώρα με το νέο της SUV των 4,2 μέτρων η Honda θέλει να δηλώσει ξανά την παρουσία της στην κατηγορία κάτω από το HR-V.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν στην κατηγορία αυτή βρίσκεται η λίγο υπερυψωμένη Crossover εκδοχή του Jazz, αλλά στην πράξη πρόκειται απλά για το αστικό MPV της Honda με λίγο αυξημένο ύψος. Δεν πρόκειται για ένα αμιγές Β-SUV, σαν αυτά που γνωρίζουν τόσο μεγάλη εμπορική άνθηση στην Ευρώπη χάρη στις συμπαγείς τους διαστάσεις για την πόλη, αλλά και μαζί τους χώρους και τον εκδρομικό τους χαρακτήρα.

Η φημολογία αναφέρει ότι το μικρό B-SUV της Honda θα βασιστεί στο δάπεδο και στην τεχνολογία του -αποκλειστικά υβριδικού, πλέον- Jazz, αλλά το πρώτο θα εμπλουτίζεται και με τετρακίνητη έκδοση. Κι ακόμη, ότι πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του την Άνοιξη του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ