Volvo XC60: Πιο «έξυπνο» από ποτέ

Volvo XC60

Ταγμένο να βαδίζει πάντοτε πάνω στην αιχμή της τεχνολογίας -είτε πρόκειται για τα συστήματα ασφάλειάς του, είτε για τους υβριδικούς του κινητήρες, είτε για τη συνδεσιμότητα και άνεση των επιβατών-, το Volvo XC60 έρχεται στη γενιά του 2022 καλύτερο από ποτέ.

Το SUV της σουηδικής εταιρείας δεν είναι τυχαία το best-seller της Volvo και το πιο ευπώλητο μεσαίο premium SUV στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό, πάνω στις βάσεις που έθεσε η δεύτερη γενιά του, στην έκδοση του 2022 το XC60 το εμπλουτίζεται με κάθε νέα πτυχή της τεχνολογικής «παλέτας» της Volvo, που το καθιστούν πιο «έξυπνο» από ποτέ: για την πρόβλεψη και πρόληψη του ατυχήματος, αλλά και για τις νέες προοπτικές συνδεσιμότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι στέρεες βάσεις φυσικά ξεκινούν από την πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA), το τελευταίας εξέλιξης δάπεδο της Volvo για όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90. Κατασκευασμένο από χάλυβα βορίου και προσαρμόσιμο σε κάθε νέα ηλεκτρονική τεχνολογία, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή των ασφαλέστερων Volvo που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Πάνω στην πλατφόρμα SPA, στο αμάξωμά του έχει λαξευτεί η καθαρή σχεδιαστική «γλώσσα» της σουηδικής εταιρείας, με μοναδικά στοιχεία όπως η φωτεινή υπογραφή του «σφυριού του Θόρ», κατά τη σκανδιναβική μυθολογία, που σχηματίζει το σχήμα των LED φωτιστικών σωμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη γενιά του 2022, προσεγμένες μικρής έκτασης σχεδιαστικές παρεμβάσεις το έχουν κάνει ακόμα πιο εκλεπτυσμένο. Νέες γραμμές και φίνες αλλαγές στη γρίλια και στον εμπρός προφυλακτήρα φρεσκάρουν τον premium χαρακτήρα του, συνδυάζοντάς τον με νέα χρώματα και περισσότερες επιλογές του σχεδίου των ζαντών.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Volvo XC60

Η σκανδιναβική σχεδιαστική φιλοσοφία αποτέλεσε σαφή επιρροή του design του εσωτερικού των Volvo, αρχικά από τα νέα S90 και V90, και τώρα έχει μεταδόσει την «αύρα» της και στον πολυτελή διάκοσμο του XC60. Η λεπτότητα και η πολυτέλεια βρίσκονται σε κάθε χιλιοστό της κονσόλας, στα χειριστήρια, αλλά και στα νέα υλικά -όπως το ύφασμα City Weave- που μειώνουν όλο και πιο δραστικά τη χρήση δέρματος και προσφέρουν πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης.

Volvo XC60

Η πρώτη πτυχή του νέου Volvo XC60 της γενιάς του 2022 είναι ο φίνος σχεδιαστικός και ποιοτικός εκλεπτυσμός. Η δεύτερη, είναι η αναβαθμισμένη ευφυΐα του - από κάθε πλευρά και σε κάθε του ηλεκτρονικό κύκλωμα. Κατά κύριο λόγο, σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια, τη διαχρονική προτεραιότητα για κάθε νέο Volvo που έχει κυλήσει στους δρόμους του πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την τελευταία γενιά της ηλεκτρονικής σουίτας Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) και την πληθώρα από radars, κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες, το νέο XC60 εποπτεύει με μοναδική ευφυΐα τους άλλους χρήστες του δρόμου και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης φρενάροντας αυτόματα ή κάνοντας όποια ενέργεια απαιτεί η αποφυγή του ατυχήματος. Κι ακόμη, με τη λειτουργία Pilot Assist διευκολύνει τον οδηγό στον αυτοκινητόδρομο, κρατώντας προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Η έτερη πλευρά της ευφυΐας του απεικονίζεται στη μεγάλη κεντρική οθόνη της κονσόλας. Υιοθετώντας, στη γενιά του 2022, το λειτουργικό σύστημα Android, το νέο XC60 σας προσφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες συνδεσιμότητας: χρησιμοποιώντας όλες τις εφαρμογές της Google, μπορείτε να εξατομικεύσετε τη λειτουργία του συστήματος απολύτως στα μέτρα σας.

Δίνοντας φωνητικές εντολές μέσω του Google Assistant, μπορείτε για παράδειγμα να πλοηγείστε στους χάρτες Google Maps, αλλά και να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο Google Play. Και φυσικά, παράλληλα, να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές του smartphone και να κάνετε ασύρματες κλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει και μια τρίτη πτυχή, που αναβαθμίζει τη νέα γενιά του Volvo XC60: οι νέες μονάδες ισχύος. Οι τελευταίας γενιάς θερμικοί κινητήρες που συνδυάζονται είτε με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, είτε με plug-in υβριδική τεχνολογία φόρτισης της μπαταρίας, που κορυφώνεται στο XC60 Recharge T8 AWD εξασφαλίζοντας αμιγώς ηλεκτρική κίνηση 40 χιλιομέτρων - ή, στον αντίποδα, αγγίζοντας απόδοση 407 ίππων!

Η τεχνολογία Recharge είναι το μέλλον της Volvo, άλλωστε: plug-in υβριδικές εκδόσεις, που από τη μία πλευρά εξασφαλίζουν κορυφαία ισχύ και απόδοση από έναν έτσι κι αλλιώς προηγμένο κινητήρα βενζίνης - αλλά παράλληλα κρατούν υπό έλεγχο την κατανάλωση και τους ρύπους, χάρη στην παράλληλη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα. Η τεχνολογία Mild Hybrid, αντίστοιχα, μειώνει την κατανάλωση και την εκπομπή CO2 κατά 15%.

Το Volvo XC60 είναι ένα ακόμα βήμα της Volvo προς τον πλήρη «εξηλεκτρισμό» της γκάμας της μέχρι το 2025 - και, παράλληλα, ένα ακόμα βήμα για εσάς προς το μέλλον της αυτοκίνησης.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Volvo XC60

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ