Αυξήσεις και bonus στους υπαλλήλους της Volkswagen στη Γερμανία

Volkswagen αυξήσεις μισθών

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της Volkswagen με το σωματείο εργαζομένων στη Γερμανία, καθώς επήλθε συμφωνία για αυξήσεις και την καταβολή 3.000 ευρώ με τη μορφή bonus.

Η κρίση που βιώνει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να μην αγγίζει την Volkswagen, η οποία ήρθε σε συμφωνία με το μεγαλύτερο σωματείο μεταλλουργών στη Γερμανία τόσο για τις αυξήσεις που πρόκειται να δοθούν την επόμενη χρονιά όσο και για το ποσό του bonus.

Η συμφωνία της Volkswagen με το IG Metall αφορά περίπου 125.000 υπαλλήλους και προβλέπει αύξηση μισθών της τάξης του 8,5% και την καταβολή μπόνους ύψους 3.000 ευρώ.

Volkswagen
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη διήρκησαν περισσότερες από 12 ώρες και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν αμέσως μετά, η αύξηση στους μισθούς των 125.000 υπαλλήλων της Volkswagen στη Γερμανία πρόκειται να δοθεί σε δύο μέρη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει ότι η πρώτη αύξηση θα δοθεί τον Ιούνιο του 2023 και θα ακολουθήσει η δεύτερη σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2024. Αντιστοίχως, το πρώτο μέρος του bonus των 3.000 ευρώ θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και το δεύτερο τον Ιανουάριο του 2024.

Volkswagen

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του σωματείου εργαζομένων είναι ο πληθωρισμός ο οποίος έχει μειώσει και μάλιστα σημαντικά το πραγματικό εισόδημα των υπαλλήλων.

Εκτός των άλλων ένα ενδεχόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα ήταν πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, σε μια περίοδο που ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Ευρώπη προσπαθεί να ομαλοποιήσει τη γραμμή παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ