Η νεο-ρετρό Mercedes G-Class γιορτάζει την παραγωγή 500.000 μονάδων

Mercedes G-Class

Κάτω από την κλασσική εμφάνιση που εμπνέεται από την 280 GE του 1986, αυτή η σύγχρονη Mercedes G-Class γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο παραγωγής του θρυλικού γερμανικού 4x4.

Η Mercedes G-Class ξεκίνησε να διαγράφει την τροχιά της στην παγκόσμια αυτοκίνηση το 1979, γεννώντας έναν μύθο στην ιστορία της τετρακίνησης. Έναν μύθο που κινήθηκε από το Ράλι Παρίσι-Ντακάρ μέχρι τους δρόμους του Βατικανού για τη μετακίνηση του Πάπα, και το οποίο μόλις έφτασε τα 500 χιλιάδες αντίτυπα στο εργοστάσιο του Gratz της Αυστρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο της ιστορίας της G-Class, λοιπόν, η Mercedes επεφύλασσε μια ειδική έκδοση για το μοντέλο με τον αριθμό 500.000 που βγήκε από το αυστριακό εργοστάσιο. Η έκδοση αυτή αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της G-Class, με ρετρό στοιχεία εμπνευσμένα από την 280 GE του 1986.

Το κύριο, ίσως, από τα αυτά τα στοιχεία είναι το πράσινο χρώμα Agave Green, που ήταν ένα από τα πρώτα χρώματα στα οποία ήταν διαθέσιμο το γερμανικό off-roader. Αντίστοιχα, τα φλας έχουν πορτοκαλί χρώμα παραπέμποντας νοσταλγικά στη δεκαετία του 1970, ενώ το κάλυμμα του εφεδρικού τροχού στην ουρά διακοσμείται από το άστρο της Mercedes.

Αντίστοιχα ρετρό είναι και το σχέδιο που έχουν οι ασημί ζάντες πέντε ακτινών. Κατά τα άλλα, η σιλουέτα του αυτοκινήτου δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα στο βάθος των δεκαετιών, και μέχρι σήμερα - και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό μόνο των τετράτροχων ορόσημων της ιστορίας της αυτοκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές στο εσωτερικό αυτής της σπάνιας έκδοσης είναι μικρότερες. Μία από αυτές είναι το καρό ύφασμα στις επενδύσεις των καθισμάτων -μια επιλογή επίσης από παλιές δεκαετίες- ενώ στην εσωτερική χειρολαβή του συνοδηγού υπάρχει η ένδειξη «Νο.500.000» στο πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Η Mercedes G-Class λανσαρίστηκε το 1979 και το πρώτο της αντίτυπο βγήκε από το ίδιο εργοστάσιο που παρήγαγε τώρα και αυτό το νεο-ρετρό αντίτυπο με τον αριθμό 500.000. Η πρώτη παραγγελία έγινε από το Σάχη του Ιράν, και για την κατασκευή της η Mercedes συνεργάστηκε με τον γερμανικό στρατό στην κοινοπραξία Steyr-Daimler-Puch. Έτσι προέκυψε το «Geländewagen», που σημαίνει όχημα παντός εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα, μετά από μισό εκατομμύριο αντίτυπα, το θρυλικό γερμανικό off-roader ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή του, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τη νέα ηλεκτρική G-Class.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ