Η πρώτη υβριδική Chevrolet Corvette είναι η πιο γρήγορη στην ιστορία

Chevrolet Corvette E-Ray

Την επίσημη πρεμιέρα της έκανε στις ΗΠΑ η Chevrolet Corvette E-Ray, η οποία είναι μεν υβριδική αλλά με 665 ίππους και 0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα δεν ξεχνά τίποτα από το παρελθόν της.

Στο παρελθόν θα έμοιαζε με ένα όνειρο θερινής νυκτός η «ιεροσυλία», στα μάτια των Αμερικανών, της παραγωγής μιας Corvette με ηλεκτρικό κινητήρα, έστω και δίπλα σε έναν θερμικό. Κατ' αντιστοιχία, η Porsche στην Ευρώπη δεν το έχει τολμήσει ακόμα με την 911 - αν και θα το κάνει σύντομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Chevy το τόλμησε στην πιο σκληροπυρηνική άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά το αποφάσισε με την προϋπόθεση ότι η Corvette E-Ray θα κρατήσει τον V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων δίπλα στον ηλεκτρικό κινητήρα του υβριδικού συστήματος. Για να μην ξεχνιόμαστε. Έτσι, η E-Ray αποδίδει 665 ίππους, και με 0-100 km/h σε 2,5'' είναι η ταχύτερη Corvette όλων των εποχών.

O ηλεκτρικός της κινητήρας στον μπροστινό άξονα αποδίδει 160 ίππους και 165 Nm ροπής, και με την ενέργεια της μπαταρίας των 1.9 kWh μπορεί να κινήσει την E-Ray για λίγα χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, και με ταχύτητα μέχρι 72 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προφίλ της λειτουργίας αυτής ονομάζεται Stealth Mode, και είναι αρκετά χρήσιμο διασχίζοντας μια ήσυχη γειτονιά. Πρόκειται για μια περίσταση στην οποία μάλλον θα ήταν ενοχλητικός ο μπάσος, δυνατός ήχος των εξατμίσεων του θερμικού κινητήρα. Πρόκειται για το γνωστό μοτέρ της Stingray, που έχει ισχύ 495 hp και ροπή 637 Nm.

Η Corvette E-Ray είναι κατά 9,14 εκατοστά πιο πλατιά από τη Stingray, και κάτω από τους τέσσερις θόλους της κρύβεται η κορυφαία ανάρτηση Magnetic Ride Control 4.0, κεραμικά φρένα της Brembo και ελαστικά Michelin Pilot Sport σε ζάντες 20 ή 21 ιντσών. Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει από τα νέα οριζόντια στοιχεία της μάσκας, και πίσω από μικρούς αεραγωγούς στον προφυλακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προαιρετικά, οι Αμερικανοί μπορούν να προσθέσουν ένα έξτρα ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό kit στο δάπεδο, που επιτυγχάνει το φαινόμενο του ground effect για επιπλέον σταθερότητα στις υψηλότερες ταχύτητες. Το χρώμα Electric Blue διατίθεται αποκλειστικά σε αυτήν την έκδοση, ενώ διατίθενται προαιρετικά και ζάντες από ανθρακονήματα.

Αναβαθμισμένη και στη σουίτα των ηλεκτρονικών της συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η Corvette E-Ray θα διατίθεται στις ΗΠΑ αργότερα φέτος σε τιμές που ξεκινούν από τα 96.572 ευρώ για την Coupe και τα 103.054 ευρώ για την Convertible.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ