Η Chevrolet Corvette εξηλεκτρίζεται (Video)

Chevrolet Corvette E-Ray

Η General Motors επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι ετοιμάζει την υβριδική, και μετέπειτα την αμιγώς ηλεκτρική, εκδοχή της Chevy Corvette C8 - καθώς ο πρόεδρός της Mark Reuss μοιράστηκε ένα εντυπωσιακό teaser video.

Για χρόνια η θερμοκρασία ανέβαινε στις ΗΠΑ με τις φημολογίες και τις πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες των δοκιμών εξέλιξης της πρώτης εξηλεκτρισμένης Corvette - ενός εκ των ισχυρότερων συμβόλων των αμερικανικών muscle cars.

Ήταν δεδομένο ότι εισβολή του ηλεκτρισμού σε ένα σπορ αυτοκίνητο όπως η Corvette χρειαζόταν ειδικό χειρισμό - και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το video που δημοσίευσε ο Reuss από την εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι γεμάτο με εντυπωσιακά πλάνα πλαγιολισθήσεων και το βρηχυθμό του θερμικού κινητήρα του αμερικανικού εμβληματικού roadster.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απεικονίζοντάς την να σπινάρει κατά την εκκίνηση στον πάγο και με τους τέσσερις τροχούς, το video επιβεβαιώνει ότι η υβριδική Corvette C8 θα έχει τετρακίνηση. Σε αργή κίνηση, οι εμπρός τροχοί δείχνουν να σπινάρουν ταχύτερα από τους πίσω και αυτό κάνει τους Αμερικανούς του ειδικού Τύπου να υποπτεύονται ότι ο μπροστινός άξονας κινείται από τον ηλεκτροκινητήρα, και δεν είναι συνδεδεμένο με τον θερμικό στην ουρά.

Η υβριδική Corvette C8 θα παρουσιαστεί πρώτη, νωρίς το 2023 σύμφωνα με τον Reuss, και η φημολογία στις ΗΠΑ είναι ότι μπορεί να συνοδεύεται με την ονομασία «E-Ray». Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων αναμένεται να φτάσει τους 600 ίππους, με την προϋπόθεση να μην πλησιάσει τους 670 της κορυφαίας Corvette Z06.

Για την ηλεκτρική Corvette η GM δεν έχει δώσει ακόμα καμία πληροφορία, πέραν της επιβεβαίωσης του Reuss ότι επίκειται. Πιστεύεται ότι θα υιοθετήσει κάποιο από τα συστήματα ηλεκτροκίνηση «Ultium» της «φαρέτρας» της General Motors. Μάλιστα, οι φήμες φτάνουν μέχρι και στη δημιουργία μιας Crossover εξηλεκτρισμένη εκδοχής, που θα «κλείνει το μάτι» στη Ferrari Purosangue.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ