Η Alfa Romeo 33 Stradale ξαναγεννήθηκε

Alfa Romeo 33 Stradale restomod

H εμβληματική 33 Stradale, μία από τις ομορφότερες Alfa Romeo όλων των εποχών, επανήλθε στη ζωή από τον οίκο Manifattura Automobili Torino - που κατασκευάζει χειροποίητα σύγχρονα ακριβή αντίτυπά της.

Ο ιταλικός οίκος χρησιμοποιεί τα αρχέγονα πρωτότυπα σχέδια του μυθικού Franco Scaglione, εμπνευστή της 33 Stradale, και χειροποίητα επενεργάζεται το αλουμίνιο για να δημιουργήσει σύγχρονα αντίγραfα του αυτοκινήτου, ύψιστης ποιότητας και απόλυτης εξατομίκευσης κατά τις επιθυμίες του αγοραστή - πάντα μέσα στο πλαίσιο της παράδοσης της Alfa Romeo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το λόγο αυτό, και στο πνεύμα της πατρογονικής 33 Stradale που κατασκευάστηκε σε μόλις 18 αντίτυπα, η Manifattura Automobili Torino δεν θα κατασκευάζει περισσότερα από 2 αντίτυπα της σύγχρονης ιταλίδας «θεάς» το χρόνο. Σε κάθε στάδιο της κατασκευής, η ΜΑΤ θα χρησιμοποιεί την απόλυτη δεξιότητα με αυθεντικές τεχνικές του παρελθόντος, εξ ου και τα μόλις δύο αντίτυπα το χρόνο.

Η 33 Stradale δεν είναι το μόνο κόσμημα του ιταλικού αυτοκινητικού παρελθόντος που αναγεννά η ΜΑΤ. Με αυτήν, ο ιταλικός οίκος εγκαινιάζει τη σειρά αυτοκινήτων που ονομάζει «Jewelry», όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Paolo Garella, με το σλόγκαν «Το Πνεύμα ενός Θρύλου, Αναγεννημένο». Η Manifattura Automobili Torino έχει ήδη αποκαλύψει μια εντυπωσιακή σπουδή της για τη νέα Lancia Stratos.

Για τον ιταλικό οίκο, πέραν της πιστότητας του αντιγράφου, κάθε δημιουργία της πρέπει να διατηρεί και την «ιταλικότητα» της αυτοκινητικής παράδοσης, σε κάθε πτυχή της κατασκευής της. Κατά συνέπεια, η σειρά «Jewelry» δεν θα περιλαμβάνει τυπικές κατασκευές του είδους restomod, δηλαδή ανακατασκευές κλασσικών αυτοκινήτων. Θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Και η Alfa Romeo 33 Stradale δείχνει το ιδανικό «κόσμημα» για το ξεκίνημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχέγονη 33 Stradale είχε κινητήρα V8 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, χωρητικότητας 2.0 λίτρων και απόδοσης 230 ίππων. Η ΜΑΤ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τι κινητήρα θα χρησιμοποιεί η σύγχρονη εκδοσή της, ούτε και την τιμή της. Όλα αυτά, καθώς εντείνονται οι φήμες περί αναγέννησης της 33 Stradale από την εργοστασιακή Alfa Romeo, με ένα εκθαμβωτικό πρωτότυπο που λέγεται ότι επίκειται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ