Χαμός στην Ιταλία με τις κλοπές τροχών -Ραγδαία αύξηση τον τελευταίο χρόνο

Italy Ferrari

Οι κλοπές τροχών, φαναριών και άλλων εξαρτημάτων των αυτοκινήτων βγαίνουν εκτός ελέγχου στο Μιλάνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, καθώς τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό.

Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη μητρόπολη του ιταλικού Βορρά διατρέχουν ανά πάσα στιγμή τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς φανάρια (ειδικά αν είναι LED), ζάντες, ελαστικά και καταλυτικούς μετατροπείς, καθώς οι κλοπές των συγκεκριμένων εξαρτημάτων -που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια από τα προάστια της πόλης- έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συμμοριών βρίσκονται κυρίως ακριβά αυτοκίνητα, αν και πολλές φορές δεν τις αφήνουν αδιάφορες και μικρά αυτοκίνητα όπως το Peugeot 208 ή το Fiat 500. Οι ληστές έχουν αποκτήσει αρκετή επιδεξιότητα να αφαιρούν τα εξαρτήματα μέσα σε λίγα λεπτά - ακόμα και στο διάστημα που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου σταματά για να πιεί έναν καφέ.

Η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι οι κλοπές τροχών, φαναριών, αλλά και πολλών καταλυτικών μετατροπέων, έχουν σημειώσει αύξηση 30 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι. Υποστηρίζει ότι στόχος των ληστών είναι να αναπτύξουν μια εκτεταμένη μαύρη αγορά κλεμμένων ανταλλακτικών.

Κατά συνέπεια, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης βρίσκονται διαρκώς εμπρός στον κίνδυνο της κλοπής σταθμεύοντας όχι μόνο στους δημόσιους δρόμους αλλά και σε μεγάλα πάρκινγκ. Οι ληστές δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για τις κάμερες στους χώρους στάθμευσης, και οι ιδιοκτήτες των πάρκινγκ υποστηρίζουν πως δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ασφάλεια των αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ορισμένα από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προτείνουν στους πελάτες τους να προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα ταξί, παρά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, όταν ταξιδεύουν στην πόλη του Μιλάνου - η οποία, κατά τα άλλα, είναι μια ήσυχη και ειρηνική πόλη για τους επισκέπτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ