Ποια ανταλλακτικά προτιμούν οι κλέφτες αυτοκινήτων;

Car parts thieves 1

Οι κλοπές μηχανικών μερών βρίσκονται σε άνοδο και οι ασφαλιστικές μας παρουσιάζουν τα μοντέλα που «υποφέρουν» περισσότερο.

Οι ασφαλιστικές στην Μεγάλη Βρετανία παρουσίασαν μία λίστα με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που προτιμούν οι κλέφτες, καθώς και τις μάρκες που δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις με σκοπό την «αλίευση» διαφόρων μερών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσαν στην δημοσιότητα, οι κλέφτες αφαιρούν με μεγάλη συχνότητα τα εμπρός φωτιστικά σώματα των Porsche (8,6% των κλεμμένων ανταλλακτικών), ακολουθούμενα από την Honda (7,9%), την BMW (7,8%) και την Audi (7,5%).

Car parts thieves 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ένας εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας, το φώτα στα μοντέλα της Porsche είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα που δεν είναι δύσκολο να τα αφαιρέσεις από την βάση τους. Πρόκειται για πολύ ακριβά ανταλλακτικά και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους κλέφτες.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές ανταλλακτικό μεταξύ αυτών που προτιμούν οι κλέφτες είναι τα πίσω φώτα, σε ποσοστό 4,6% του συνόλου των κλοπών. Ακολουθούν οι εξωτερικοί καθρέφτες (2,2%) και οι ζάντες αλουμινίου (1,8%).

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στη Μ.Βρετανία αναφέρουν ακόμα ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 47% τα κρούσματα κλοπής ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα και αυτό οφείλεται στις αυξημένες τιμές τόσο των ίδιων των αυτοκινήτων, όσο και των ανταλλακτικών τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ