Πώς θα μπορούσε να είναι μια Alfa Romeo Giulia στέισον;

Alfa Romeo Giulia Sport Wagon render

Μετά την ψηφιακή σπουδή της νέας Alfa Romeo Giulia του 2026 που παρουσίασε πρόσφατα, ο ιδιώτης σχεδιαστής «Sugar Chow» επανέρχεται με την Sport Wagon παραλλαγή της - που δείχνει ακόμα πιο συναρπαστική.

Ο ειδικός του CGI, που φυσικά δεν σχετίζεται με την εταιρεία του Τορίνου, είπε πως για να φτάσει στο τελικό αυτό αποτέλεσμα της Giulia Sport Wagon χρησιμοποίησε στοιχεία από τη Giulia Sprint GT της δεκαετίας του 1960.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προσάρμοσε, έπειτα, στο σχέδιο της Giulia που είχε φτιάξει πριν από λίγες εβδομάδες, στο οποίο φυσικά είχε υιοθετήσει πολλά στοιχεία της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της Alfa Romeo, όπως αυτά εισήχθησαν με τη νέα Tonale, μαζί με εμπνεύσεις από τη Giulia Sprint GT.

Η επιτυχία του σχεδιαστή «Sugar Chow» έγκειται στο γεγονός ότι κατάφερε να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά ενός SUV, της Tonale, σε ένα χαμηλό wagon με σπορτίφ προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό φαίνεται να χρησιμοποίησε στοιχεία κυρίως από το πρωτότυπο της Tonale, και όχι από την έκδοση παραγωγής. Όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα, το διαχύτη και η τρίτη κολόνα.

Ο σχεδιαστής έχει αποφύγει την υπερβολή στο δυναμισμό αυτής της πρότασής του, όπως βλέπουμε από τις καθαρές και σχεδόν επίπεδες επιφάνειες των πλευρών της Giulia Sport Wagon του. Όσος δυναμισμός χρειάζονται αποκτάται με τις δύο νευρώσεις που διατρέχουν τις πλευρές, μία στο ύψος των ώμων και μία στο ύψος των θόλων των τροχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η απουσία χειρολαβών στις πίσω πόρτες το κάνει να μοιάζει με δίθυρο shooting brake, ενώ οι όμορφες ζάντες -σε στιλ παλιού μύλου τηλεφώνου- ξυπνούν αυτό το υπέροχο σχέδιο από το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο αυτού του ιδιώτη designer, ακολουθεί την τελευταία τάση του «ρετροφουτουρισμού», της αναβίωσης παρελθοντικών σχεδιαστικών τάσεις σε σύγχρονα μοντέλα. Το έχουμε δεί σε πρωτότυπα από το Opel Manta GSe Elektromod μέχρι το BMW i Vision Dee τώρα, και το έχουμε δει και σε αυτοκίνητα παραγωγής - από το Hyundai Ioniq 5 μέχρι τη νέα Lamborghini Countach. Κι αυτό το σχέδιο μιας πιθανής Alfa Romeo Giulia Sport Wagon θα είχε επάξια μια θέση ανάμεσα στα πρώτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ