Τρεις πρεμιέρες και μία έκπληξη από την Alfa Romeo στις Βρυξέλλες

Alfa Romeo Tonale Hybrid

Τρία νέα μοντέλα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό η Alfa Romeo, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διεθνή έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 13 Ιανουαρίου.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελών (13-22 Ιανουαρίου), η Alfa Romeo, κάνει με δυναμικό τρόπο την είσοδό της στο 2023, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τις νέες Giulia και Stelvio, αλλά και την Tonale Plug-in Hybrid Q4, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Η έκθεση αποτελεί ένα ορόσημο για τη μάρκα, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο σύνολο της η ανανεωμένη γκάμα της Alfa Romeo, η οποία εκτός από το Ιταλικό στιλ και την οδηγική απόλαυση χαρακτηρίζεται επίσης από την υψηλή τεχνολογία, αλλά και την -για πρώτη φορά- επιλογή μοντέλου με δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo νέα μοντέλα

Παράλληλα με τη νέα γκάμα, η Alfa Romeo ετοίμασε μια ξεχωριστή έκπληξη για τους επισκέπτες της έκθεσης. Το πρωτότυπο της Alfa Romeo 33 Stradale του 1967 που έχει τη βάση του στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, θα κοσμεί το χώρο της ιταλικής μάρκας, αποτελώντας με διαφορά το πλέον ξεχωριστό και πολύτιμο έκθεμα της φετινής διοργάνωσης.

Αναγνωρισμένο ως ένα από τα πλέον όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές του Centro Stile Alfa Romeο και ονείρων για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης.

Νέες Giulia και Stelvio: Διαχρονική γοητεία

Οι νέες Giulia και Stelvio φέρουν την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, όπως αυτή εκφράστηκε αρχικά μέσω της Tonale και των εντυπωσιακών full-led φωτιστικών σωμάτων «3+3».

Με αναφορές σε θρυλικά μοντέλα, όπως οι SZ και Brera, η νέα φωτεινή υπογραφή της Alfa Romeo εκφράζει απόλυτα τον σπορ, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα της μάρκας. Παράλληλα στο εσωτερικό των δύο μοντέλων ο πίνακας οργάνων έχει γίνει πλήρως ψηφιακός, διατηρώντας όμως την αρμονική του σχεδίαση, προσφέροντας παράλληλα και την επιλογή ψηφιακής απεικόνισης των κλασσικών «στρογγυλών» οργάνων με δείκτες της μάρκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo νέα μοντέλα

Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των δύο μοντέλων έχει προστεθεί η δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου (Over the air Updates)μ, αλλά και επιλογή ενεργοποίησης ψηφιακού πιστοποιητικού NFT, μιας τεχνολογίας που λανσαρίστηκε στο χώρο του αυτοκινήτου για πρώτη φορά από την Alfa Romeo Tonale. Η γκάμα των νέων Giulia και Stelvio εφοδιάζεται με Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel, απόδοσης από 160 έως και 280 ίππους. 

Tonale Plug-in Hybrid Q4: Η πρώτη AlfaRomeo με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 αποτελεί ένα ορόσημο για την πορεία “from zero to zero” της Alfa Romeo, η οποία θα τη καταστήσει τη μάρκα πρωτοπόρο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στη μετάβαση από την πλήρη απουσία εξηλεκτρισμένων προτάσεων (αρχές 2022) σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων το 2027.

Alfa Romeo νέα μοντέλα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελώντας την πλέον αποδοτική Alfa Romeo στην ιστορία της μάρκας, η Tonale Plug-in Hybrid Q4 έχει μέση εκπομπή CO2 μόλις 26γρμ./χλμ., δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 80χλμ., αλλά και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ.

Παράλληλα, το plug-in υβριδικό της σύστημα έχει συνολική απόδοση 280 ίππων αλλά και δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 εφοδιάζεται με το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία των C-SUV, συστήματα brake-by-wire και Dynamic Torque Vectoring, αλλά και προαιρετικά την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ