Αυτό είναι το νέο Opel Manta

Opel Manta Electric

Έχοντας λανσαριστεί πριν από 50 και πλέον χρόνια με ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, το OpelManta έρχεται και πάλι στο προσκήνιο σε μία κορυφαία έκδοση και με τη μορφή του πρώτου ηλεκτρικού MOD της Γερμανικής μάρκας. 

Ο κινητήρας κάτω από το εμβληματικό μαύρο καπό της Opel παραχωρεί τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα με 147 hp και 255 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 31 kWh, παρέχοντας μέση αυτονομία περίπου 200 km. Όπως και στα Opel Corsa-e και Opel Mokka-e παραγωγής, το Manta GSe μπορεί επίσης να ανακτά ενέργεια πέδησης και να την αποθηκεύει στη μπαταρία. Η συνήθης φόρτιση γίνεται μέσω ενός ενσωματωμένου φορτιστή 9.0 kW για μονοφασική και τριφασική φόρτιση AC. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται κάτω από τέσσερις ώρες για μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του Manta.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Manta

Οπτικά, το Manta GSe υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel. Ενώ το Manta A υπήρξε πηγή έμπνευσης για το Opel Vizor στο Mokka και το Crossland, το ElektroMOD τώρα έχει το Opel Pixel-Vizor που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος. Το Manta GSe μπορεί επίσης να επικοινωνεί με το περιβάλλον σε όλη την επιφάνεια αυτής της LED οθόνης. Το κίτρινο NEON ταιριάζει στην πρόσφατα ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα (CI) της Opel και πλαισιώνει το χαρακτηριστικό μαύρο καπό δημιουργώντας μία ζωηρή αντίθεση. Οι θόλοι των τροχών φιλοξενούν τώρα ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 17” της Ronal, με ελαστικά 195/40 R17 μπροστά και 205/40 R17 πίσω. 

Opel Manta
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό υιοθετεί την πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία της Opel. Τα κλασικά στρογγυλά όργανα ανήκουν στο παρελθόν. Τη θέση τους έχει πάρει τώρα ένα φαρδύ Opel Pure Panel, όπως στο νέο Mokka παραγωγής. Δύο ενσωματωμένες και προσανατολισμένες στον οδηγό οθόνες 12 και 10 ιντσών, προβάλλουν σημαντικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως την κατάσταση φόρτισης και την αυτονομία. Τέλος, να σημειώσουμε πως το Opel Manta διατηρεί το παραδοσιακό επιλογέα ταχυτήτων για το χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ