Μια Honda CB100N βγήκε από την αποθήκη μετά από 40 χρόνια με μηδέν χιλιόμετρα

Honda CB100N 1981

Ο Graham Tozer έβγαλε σε δημοπρασία μια ανέγγιχτη Honda CB100N που βρισκόταν για τέσσερις δεκαετίες κλειδωμένη στην αποθήκη ενός γείτονά του στο Bridgewater, του Somerset της Αγγλίας- από τότε που ο γείτονάς του ήταν έφηβος.

Όπως καταλαβαίνετε, η μοτοσικλέτα είχε αγοραστεί καινούρια το 1981 από τον -τότε έφηβο- γείτονα, που προφανώς ήλπιζε ότι θα μπορούσε, αγοράζοντάς την, να κάμψει τις αντιρρήσεις του πατέρα του και να τη χρησιμοποιεί. Όμως, ο πατέρας δεν σήκωνε κουβέντα - την απέσπασε από το γιό του και προτίμησε να την αφήσει να σκουριάζει στην αποθήκη του, αντί να του επιτρέψει έστω και ένα χιλιόμετρο με αυτήν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα ο πατέρας απεβίωσε, σε μεγάλη ηλικία, και ο γιός -κοντά στα 60 του πια- καθαρίζοντας το σπίτι βρήκε την σπάνια CB100N κλειδαμπαρωμένη. Στη σέλα της μοτοσικλέτας βρίσκόταν ακόμη η απόδειξη της εφορίας, που έληγε στις 31 Ιουλίου 1982, ενώ το οδόμετρό της έδειχνε 0,4 μίλια - κάτω από ένα χιλιόμετρο.

Προφανώς χωρίς κάποιον συναιθηματικό ενδοιασμό για αυτό το κειμήλιο των παιδικών του χρόνων, την πούλησε στο γείτονά του, Graham Tozer. Ο Tozer, με τη σειρά του, την έβγαλε σε δημοπρασία, με αρχική τιμή 2.000 λιρών (2.350 Ευρώ).

«Είμαι συλλέκτης κλασσικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, και πριν από έξι μήνες με πήρε τηλέφωνο ο γείτονάς μου και μου είπε ότι ήθελε να απαλλαγεί από αυτήν», είπε ο Tozer. «Γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι και πέρασε όλη τη ζωή του εκεί. Μικρός ήθελε πολύ να έχει μοτοσικλέτα, αλλά μόλις την έφερε στο σπίτι ο πατέρας του δεν του επέτρεψε να την καβαλάει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε κάνει οικονομίες τόσον καιρό για να την πάρει, αλλά ο πατέρας του, του είπε απλά να πάει κάπου να την κρύψει. Ο πατέρας του ήταν πολύ αυστηρός. Ήταν πρώην στρατιωτικός, και το αφεντικό του σπιτιού. Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ μια τέτοια μοτοσικλέτα όταν ήμουν μικρός, αλλά μάλλον ο πατέρας μου θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Και τώρα, μια ανέγγιχτη μοτοσικλέτα από τη δεκετία του '80 είναι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο για τους συλλέκτες», κατέληξε ο Tozer.

Σύμφωνα με τον George Beale, ειδικό του οίκου δημοπρασιών Charterhouse Auctioneers του Dorset, τέτοιες μοτοσικλέτες δεν υφίστανται πια σε καλή κατάσταση, και η συγκεκριμένη χωρίς πολύ κόπο μπορεί να γίνει σαν καινούρια - κάτι που είναι ιδιαίτερα σπάνιο για μια τόσο παλιά μοτοσικλέτα. «Απλώς ο τύραννος πατέρας αυτού του παιδιού έτυχε να είναι πιο ισχυρογνώμων από ότι ο γιος του», είπε ο Beale.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ