Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Tesla φωτιά

Στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στο Βερολίνο προχώρησε η Tesla εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της.

Μια μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, αναγκάζοντας τη καλιφορνέζικη φίρμα να διακόψει τη λειτουργία της μίας και μοναδικής παραγωγικής μονάδας που διαθέτει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη μονάδα ανακύκλωσης του εργοστασίου στο Βερολίνο και γρήγορα πήρε διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε εύφλεκτα υλικά.

Tesla φωτιά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα πέρα από τους 50 πυροσβέστες οι οποίοι έσπευσαν με τα οχήματά τους στο σημείο, χρησιμοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης του εργοστασίου ώστε να περιοριστεί η πυρκαγιά και στη συνέχεια να κατασβεστεί.

Μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών, η φωτιά έσβησε χωρίς παρ’ όλα αυτά να επανεκκινήσει η παραγωγική διαδικασία καθώς θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Tesla φωτιά

Την περασμένη εβδομάδα φωτιά είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις της Tesla στην Καλιφόρνια και ειδικότερα στo Tesla Megapack.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μία από τις 256 μονάδες / μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων την πρόλαβε και την περιόρισε πριν επεκταθεί και στις διπλανές μεγα-μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ