Στις φλόγες οι μπαταρίες του Tesla Megapack στην Καλιφόρνια

Tesla Megapack Fire

Άλλη μία αναποδιά βρήκε την Tesla: ο σταθμός αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας Tesla Megapack στο Monterey της Καλιφόρνιας έπιασε φωτιά, αλλά ευτυχώς κατασβέστηκε πριν γενικευθεί.

Είναι η δεύτερη φωτιά σε έναν σταθμό Tesla Megapack, μετά την περσινή που είχε ξεσπάσει σε έναν εξ αυτών στην Αυστραλία. Αυτή τη φορά, όμως, συνέβη στο μεγαλύτερο τέτοιον σταθμό της αμερικανικής εταιρείας, στον Elkhorn Battery Storage της Καλιφόρνιας, που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2022 και τον λειτουργεί η εταιρεία PG&E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σταθμός αυτός περιλαμβάνει 256 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας Tesla Megapack σε 33 τσιμεντένιες βάσεις, συνολικής χωρητικότητας 730 Mwh. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της PG&E, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μία από αυτές τις μονάδες / μπαταρίες, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων την πρόλαβε και την περιόρισε πριν επεκταθεί και στις διπλανές μεγα-μπαταρίες.

Σε αυτό το έργο βοήθησαν και τα ενσωματωμένα συστήματα ασφάλειας τόσο της εγκατάστασης όσο και της μπαταρίας, που αποσυνέδεσαν άμεσα τη φλεγόμενη μπαταρία από το δίκτυο. Στο συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε και διακοπές παροχής ρεύματος για τους πελάτες του σταθμού αυτού.

Δεδομένου πως με τόσο μεγάλες μπαταρίες και ηλεκτρικές τάσεις η εκδήλωση φωτιάς είναι σχεδόν αναπόφευκτη, η Tesla έχει εργαστεί αρκετά για τα συστήματα ασφαλείας των Tesla Megapack - με πρωταρχικό σκοπό να περιορίζει άμεσα τη φωτιά μόνο στη συγκεκριμένη μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ