Αυτή η κουβέρτα μπορεί να σας σώσει τη ζωή -Δείτε πώς λειτουργεί σε περίπτωση πυρκαγιάς (Video)

Κουβέρτα πυρόσβεσης

Μια επαναστατική εφαρμογή δοκιμάζεται ήδη στα χέρια των πυροσβεστικών δυνάμεων σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος κατάσβεσης οχημάτων και δη των ηλεκτρικών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μια τεράστια πρόκληση για τις υπηρεσίες που θα κληθούν να αναλάβουν την κατάσβεσή, καθώς εξαιτίας των μπαταριών απαιτούν μια πολύ διαφορετική διαχείριση.

Όχι μόνον για την αποφυγή του ενδεχομένου ηλεκτροπληξίας, αλλά και για την κατάσβεση των υλικών τα οποία είναι εξαιρετικά εύφλεκτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ένα ηλεκτρικό όχημα θα πρέπει να ακολουθηθούν διαφορετικά πρωτόκολλα και να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά ώστε επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, η κατάσβεση της φωτιάς σε ένα ηλεκτρικό όχημα απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα, γεγονός που έχει αναγκάσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναζητήσουν νέες λύσεις και εφαρμογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κουβέρτα πυρόσβεσης

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η πυρίμαχη «κουβέρτα», η οποία σκεπάζει ολόκληρο το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή οξυγόνου και να σβήνει η πυρκαγιά, χωρίς μάλιστα να θέτονται σε κίνδυνο παρακείμενα οχήματα ή πυροσβέστες.

Το video μαρτυρά πως ακόμα κι αν η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλο το μήκος του αμαξώματος, η σωτήρια κουβέρτα μπορεί να θέσει μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πυρίμαχο υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί η «κουβέρτα» αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αγγίζουν ακόμα και τους 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι αρκεί η «κουβέρτα» να παραμείνει για μία ώρα στο φλεγόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ώστε να κατασβεστεί πλήρως η πυρκαγιά και να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα αναζωπύρωσης, ενώ πέρα από την αποτελεσματικότητά τους ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς και ανάπτυξής της κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ