Φορτιστές αυτοκινήτων: Πότε θα γίνουν πιο κερδοφόροι από τις αντλίες βενζίνης;

Ταχυφορτιστές αυτοκινήτων vs αντλία βενζίνης

Οι ταχυφορτιστές των αυτοκινήτων βρίσκονται πολύ κοντά στο να γίνουν πιο κερδοφόροι για τις εταιρείες πετρελαίου, σε σχέση με τις αντλίες βενζίνης.

Με στόχο να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους και στο ηλεκτρικό μέλλον, οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών βρίσκονται εδώ και χρόνια σε έναν κοστοβόρο αγώνα αναφορικά με την εξέλιξη φορτιστών και του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τα ηλεκτρικά οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα, οι σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούν οι εν λόγω εταιρείες, για τη μετάβαση τους από τα ορυκτά καύσιμα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, είναι μια «μαύρη τρύπα» αναφορικά με την επιστροφή σε κέρδος, σε σχέση με την παραδοσιακή αντλία βενζίνης. Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Σύμφωνα με δηλώσεις της BP στο Reuters, οι ταχυφορτιστές που εξελίσσει αναμένεται να γίνουν σύντομα πιο επικερδείς σε σχέση με το περιθώριο κέρδους που έχει από το γέμισμα στην αντλία ενός συμβατικού αυτοκινήτου, κάτι που θα αποτελέσει μια στιγμή ορόσημο για την ίδια, ίσως και για τον υπόλοιπο κλάδο.

Ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, η ολοένα και ισχυρότερη ζήτηση για ταχυφορτιστές έχει φέρει το περιθώριο κέρδους πολύ κοντά σε εκείνο της αντλίας, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του τμήματος Πελατών και Προϊόντων της βρετανικής εταιρείας, Emma Delaney.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Delaney δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικές με το παραπάνω, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις ανεξάρτητων αναλυτών της αγοράς ενέργειας, οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν αυτή τη στιγμή περιθώριο κέρδους πέρι τα 4 λεπτά το λίτρο στα ορυκτά καύσιμα και 0,4 λεπτά άνα kWh.

Η μεγάλη αλλαγή θα έχει έρθει σίγουρα μέχρι το 2025 όταν θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας μέσω της σημαντικής επέκτασης του αριθμού των σταθμών ταχυφορτιστών σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, ένα έργο που απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις από όλους τους παρόχους ενέργειας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ