Ταξιδεύοντας στο εσωτερικό ενός κινητήρα - Πώς λειτουργεί (Video)

κινητήρας αυτοκινήτου

Πιθανώς έχετε δει κάποιο ψηφιακό γράφημα για την καύση του μίγματος στους κυλίνδρους ενός θερμικού κινητήρα, αλλά τώρα το ρωσικό Garage 54 την παρουσιάζει και στην πραγματικότητα.

Στο τελευταίο από τα πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά videos που δημοσιεύουν οι μηχανικοί του Garage 54, παρουσιάζοντας τη μηχανολογία από μια διαφορετική σκοπιά, δημιούργησαν μια διάφανη κυλινδροκεφαλή για να διαπιστώσουμε με πραγματική εικόνα πώς δουλεύει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλό με το Garage 54 είναι πως κάθε πείραμά του είναι χαμηλού κόστους, κι έτσι πιο ρεαλιστικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ρώσοι πήραν έναν παλιό κινητήρα της Moskvitch (με καρπυρατέρ, φυσικά) και αντικατέστησαν την κυλινδροκεφαλή του με μία διάφανη που κατασκεύασαν οι ίδιοι από plexiglass, με όλες τις απαραίτητες υποδοχές και οπές.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να δείξουν (στο παρακάτω video) τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κινητήρα όταν λειτουργεί, πως εναλλάσσεται η καύση μεταξύ των κυλίνδρων και πώς κινούνται τα έμβολα. Φυσικά, το υλικό της κυλινδροκεφαλής δεν επρόκειτο να αντέξει πολύ, και όταν άρχισε να παραμορφώνεται, και χάθηκε η συμπίεση, αναγκαστικά το πείραμα τελείωσε. Αλλά πρόλαβε να αποκαλύψει ορισμένες εντυπωσιακές εικόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ