Αυτή η Ferrari 365 επιστρέφει στη ζωή μετά από 42 χρόνια (video)

ferrari 365

Εγκαταλελειμμένη για 42 ολόκληρα χρόνια, αυτή η ιδιαίτερα σπάνια Ferrari 365 GT 2+2 του 1968 αναζητά νέο ιδιοκτήτη, μέσω δημοπρασίας που διοργανώνει η Aguttes στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άγνωστο σε πολλούς ιταλικό μοντέλο ανήκε σε έναν γιατρό, ο οποίος το… παράτησε στην κυριολεξία το 1981, για να πάει να εργαστεί στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα δεν μετακινήθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις πριν από μερικές μέρες.

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, διατηρεί το αρχικό της χρώμα, που δεν είναι το κλασικό κόκκινο της φίρμας. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε την απαραίτητη φροντίδα από το νέο κάτοχό της, ώστε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Πολύ πιθανό μάλιστα, η μερική αποκατάσταση να είναι αναγκαία και για το μοτέρ, που εξακολουθεί να είναι το δικό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας που φορά είναι ένας Colombo Tipo V12 4,4 λίτρων με ισχύ 320 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. H Ferrari 365 GT 2+2 παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1967 και αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του 500 Superfast. Το σχέδιο ανήκε στον Aldo Brovarone του studio Pininfarina.

Φυσικά και δεν επρόκειτο για το απόλυτο σπορ μοντέλο, όμως αξίζει να αναφερθεί πως είναι κατασκευασμένη εξ΄ ολοκλήρου στο χέρι, ενώ ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που διέθετε υδραυλικό τιμόνι και κλιματισμό.

Πουλήθηκαν συνολικά 800 αντίτυπα και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, πως υπήρξε ο πρώτος… διδάξας για τη σύγχρονη Purosangue, το πρώτο SUV της Ferrari.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ