Ολοταχώς για την πρώτη ηλεκτρική Ferrari -Πότε θα είναι έτοιμη

Ferrari 812 GTS

Η Ferrari προχωρά με γοργούς ρυθμούς το σχεδιασμό και την εξέλιξη της πρώτης της ηλεκτρικής δημιουργίας, και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna μοιράστηκε τα δεδομένα για αυτήν.

Ένα από τα κομβικά αυτοκίνητα της ιστορίας του cavallino, η πρώτη ηλεκτρική Ferrari εξελίσσεται με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου και η αποκάλυψή της έρχεται όλο και πιο κοντά. Πιν από λίγες μέρες ο διευθυνων σύμβουλος της εταιρείας, Benedetto Vigna, μίλησε στον ιταλικό Τύπο για αυτήν λέγοντας πως η δουλειά της Ferrari αποδίδει καρπούς.

Ferrari SP48 Unica concept
Ferrari SP48 Unica concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari εξελίσσεται κατά τον προγραμματισμό, αλλά σε ορισμένες διαδικασίες είμαστε και μπροστά από το πλάνο», τόνισε ο Vigna. Η επόμενη φάση είναι να βγουν στους δρόμους τα πρώτα προτότυπα δοκιμών του αυτοκινήτου, ενώ η παρουσίασή του με τα νέα δεδομένα υπολογίζεται για το τελευταίο τρίμηνο ττου 2025.

Ο εξηλεκτρισμός της Ferrari, θυμίζουμε, ξεκίνησε με τη LaFerrari που υιοθέτησε την τεχνολογία της Formula 1, ενώ οι λιγότερο «εξωγήινες» υβριδικές προτάσεις της εταιρείας είναι οι Ferrari 296 και SF90, που με το plug-in υβριδικό τους σύστημα φτάνουν μέχρι και τους 1.000 ίππους.

Ferrari 296 GTB
Ferrari 296 GTB

Μάλιστα, η επιτυχία των δύο τελευταίων είναι τέτοια που -για πρώτη φορά στην ιστορία- το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις των υβριδικών Ferrari ξεπέρασαν εκείνες των αμιγώς θερμικών. Κι αυτό παρότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις του πρώτου της SUV, Purosangue, που είναι θερμικό (αποκλειστικά με κινητήρα V12).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ferrari SF90 Stradale
Ferrari SF90 Stradale

Παρά το εμπορικό «υπερόπλο» που είναι η Purosangue, πάντως, στόχος της εταιρείας του Maranello είναι να εξηλεκτρίσει σε ποσοστό 61% τη γκάμα της μέχρι το 2026. Σε αυτό θα συμβάλλει φυσικά και η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Ferrari σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ