Έκλεψαν Ferrari μέσα σε 1 λεπτό - Βίντεο από τη δράση των κλεφτών

Κλοπή αυτοκινήτου

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν σε μια συμμορία προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό μιας Ferrari και να διαφύγει με το πολυτελές όχημα.

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο κλοπής αυτοκινήτων Ferrari σε δρόμους του Λονδίνου, με τις αρμόδιες αρχές να καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να δώσουν τέλος στη δράση των αετονύχηδων.

Ενδεικτικά είναι ένα δύο βίντεο που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Τwitter και δείχνoυν το modus operandi μιας συμμορίας η οποία παραβιάζει τον μηχανισμό ασφαλείας μιας Ferrari 812 Superfast σε κεντρικό δρόμο της αγγλικής πρωτεύουσας και εν συνεχεία διαφεύγει με το πανάκριβο supercar.

Ένα από τα μέλη της συμμορίας έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό της Ferrari, με τον συναγερμό του ιταλικού κομψοτεχνήματος να «ουρλιάζει» και τα φώτα να τρεμοπαίζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκκωφαντικός ήχος του συναγερμού δεν δείχνει να αποθαρρύνει τον μακρυχέρη, ο οποίος συνεχίζει να περιεργάζεται το όχημα, παρουσία δύο συνεργών του οι οποίοι βρίσκονται σε ισάριθμα δίκυκλα λίγα μέτρα πιο πίσω.

Στο έτερο βίντεο βλέπουμε τον μακρυχέρη να έχει κάτσει πίσω από το τιμόνι της 812 Superfast και να απομακρύνεται από το σημείο, συνοδεία των δύο αναβατών-συνεργών του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο έμπορος supercar Tom Blackmore ανέφερε ότι επρόκειτο για μια Ferrari που είχε πουλήσει πριν από λίγους μήνες, η οποία προστέθηκε στη «μαύρη λίστα» με τις κλεμμένες Ferrari στο κεντρικό Λονδίνο.

Όπως, μάλιστα, γνωστοποίησε, στη Ferrari υπήρχαν δύο συστήματα εντοπισμού (trackers), τα οποιά είτε παρακάμφθηκαν είτε μπλοκαρίστηκαν.

Σύμφωνα με τη Sun, οι τιμές των Ferrari 812 τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται μεταξύ 220.000 και 300.000 δολαρίων, δηλαδή 232.000 και 350.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η Sun πρόσφατα, δείχνουν ότι μόνο από τις αρχές του 2023 έως τον Απρίλιο, έχουν καταγραφεί 19 κλοπές Ferrari από τους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, με τις αστυνομικές αρχές πλέον να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ