Έτοιμο το «Made in Germany» Lada Niva

Lada Niva Legend

Η Partisan Motors ξεκίνησε την παραγωγή του Lada Niva στη Γερμανία, προσφέροντας εκ νέου το αειθαλές 4Χ4 στην Ευρώπη.

Το Niva έχει σταματήσει να πωλείται στην Ε.Ε. από τον Μάιο του 2020, όμως όπως είχε ανακοινώσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μια γερμανική εταιρεία ξεκίνησε να παράγει εκ νέου το διάσημο μοντέλο της Lada, θέλοντας να το προσφέρει στους λάτρεις του.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Lada Niva Legend – Lada 50th Anniversary Limited Edition και βασίζεται πάνω στο υπάρχον Niva Legend, φέροντας όμως μια σειρά από βελτιώσεις που τονίζουν ακόμη περισσότερο τον off road χαρακτήρα του.

Lada Niva
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ονομασία του επιλέχθηκε με αφορμή τα 50ά γενέθλια της Avtovaz, της εταιρείας που κατέχει τη Lada, ενώ συνολικά η Partisan Motors θα κατασκευάσει 50 μονάδες του.

Έκτακτη επικαιρότητα: Νέο λουκέτο στην ασφαλιστική αγορά. Στον αέρα χιλιάδες αυτοκίνητα

Ανάμεσα στις αλλαγές που φέρει το εν λόγω Niva είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι ειδικές ζάντες με ελαστικά BF Goodrich 215/65 R16, τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και οι νέοι προφυλακτήρες, οι ενισχυμένοι προβολείς, οι ράγες οροφής και το σνόρκελ. Στο εσωτερικό, υπάρχει σαλόνι με μαύρο οικολογικό δέρμα και κόκκινες ραφές.

Lada Niva

Ήδη το πρώτο επετειακό Niva της Partisan Motors έχει παραδοθεί προς πώληση στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας στο Χάλμπερσταντ της Γερμανίας. Η λιανική τιμή του αυτοκινήτου είναι 19.900 ευρώ, δηλαδή 3 φορές υψηλότερη από ό,τι η ρώσικη έκδοσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα πάντα με την Partisan Motors, η δημιουργία του επετειακού αυτού Niva έγινε λόγω της ζήτησης που υπάρχει ακόμη για το μοντέλο στη Γερμανία, μιας και παρότι όπως προείπαμε το Niva δεν πωλείται στην Ευρώπη, υπολογίζεται ότι στη χώρα έχουν ταξινομηθεί ήδη περίπου 250 καινούργια Niva Legend.

Lada Niva

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ