Πόσο κοστίζει το "νέο" Lada Niva Bronto;

Lada Niva Bronto

Η Lada παρουσίασε στην αγορά της Ρωσίας την έκδοση παραγωγής του μικρού Niva, του τετρακίνητου Bronto, με τιμή που ξεκινά από τις 10.620 Ευρώ (917.900 ρούβλια).

Η ρωσική εταιρεία είχε αποκαλύψει το Bronto στο τέλος του περασμένου Ιουλίου. Βασιζόμενο στο τρίθυρο Niva Legend, το Bronto έχει βελτιωμένη γεωμετρία, απόσταση 24 εκατοστών από το έδαφος, ενισχυμένο πίσω άξονα και αμορτισέρ, και φυσικά μόνιμη τετρακίνηση με μπλοκέ διαφορικά εμπρός-πίσω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας παραμένει αναλλοίωτος: είναι ο κλασσικός ατμοσφαιρικός 1.7 λίτρου που αποδίδει 82 ίππους και 129 Nm ροπής, μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Οι επιδόσεις εδώ δεν έχουν καμία σημασία, εμπρός στην απόλυτη αφοσίωση -και του Niva Bronto- στην απόλυτη off-road ικανότητα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Η Lada, για την ακρίβεια, υπόσχεται με το μικρό της Niva αντίστοιχες «αξεπέραστες cross-country δυνατότητες» και «ασυμβίβαστο χαρακτήρα» με το μεγάλο, καθώς η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 142 km/h.

Το εσωτερικό του Bronto εξακολουθεί να έχει το σχεδιασμό παλαιότερων δεκαετιών, αλλά με τις μικρές διαφοροποιήσεις του Niva Legend στην κεντρική κονσόλα - καθώς και με νέο σύστημα κλιματισμού, πιο άνετα καθίσματα και καλύτερη ηχομόνωση.

Στην αγορά της Ρωσίας το Niva Bronto διατίθεται στις εκδόσεις Luxe και Prestige. Η πρώτη έχει μεταλλικούς προφυλακτήρες, ράγες οροφής, πρόσθετα στους θόλους των τροχών και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Η δεύτερη προσθέτει την γρίλια του Niva, πλαστικούς προφυλακτήρες, προβολείς ομίχλης και επιπλέον προστατευτικά του αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To νέο Lada Niva Bronto, έτσι, μεταφέρει σε ένα αμάξωμα μικρότερων διαστάσεων τον καθαρόαιμο εκτός δρόμου χαρακτήρα του Niva, με τιμή σημαντικά μικρότερη -κατά περίπου 5 χιλιάδες Ευρώ- από τον άμεσο τετρακίνητο ανταγωνιστή του, Dacia Duster, που φυσικά έχει πιο σύγχρονους κινητήρες και ποιοτικότερα υλικά. Αλλά, όχι την ίδια off-road ικανότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ