Έτοιμη για απόβαση στην Ευρώπη η εταιρεία «εφιάλτης» της Tesla

Lucid Air Sapphire 1

Η Lucid ετοιμάζεται να λανσάρει τον ανταγωνιστή του ηλεκτρικού Tesla Model S σε εκδόσεις που θα ξεπερνούν τους 1.200 ίππους.

Μετά την εμπορική έναρξη εργασιών στην εγχώρια αγορά των Η.Π.Α., η Lucid ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από το λανσάρισμά της και στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα πρώτα αυτοκίνητα που πάτησαν τους τροχούς τους στην Ευρώπη αφορούσαν την έκδοση Dream και παραδόθηκαν σε πελάτες από την Γερμανία και την Ολλανδία.

Lucid Air 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, υπάρχουν δύο εκδοχές της έκδοσης Dream του νέου Lucid Air. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα, με την «βασική» έκδοση Range να αποδίδει πάνω από 900 ίππους και να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 883 χλμ.

Για τους πελάτες που θέλουν ακόμα περισσότερη ισχύ, υπάρχει και η έκδοση Performance του Lucid Air Dream. Σε αυτή την περίπτωση η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης ξεπερνά τους 1.100 ίππους και σύμφωνα με τον κατασκευαστή για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δλ. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η αυτονομία που προσφέρει η ισχυρή έκδοση είναι ελαφρώς μικρότερη και φτάνει τα 800 χλμ., και ας φοράει ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Lucid Air 4

Πέρα όμως από την έκδοση Dream με τις δύο εκδοχές ισχύος, η Lucid ετοιμάζει και την έκδοση επιδόσεων Sapphire με ισχύ μεγαλύτερη των 1.200 ίππων και εμπορικό λανσάρισμα το πρώτο εξάμηνο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραγγελίες από την Ευρώπη έχουν ήδη ξεκινήσει και η Lucid έχει λάβει κάμποσες από Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Μονακό, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Lucid Air 3

Σύμφωνα με την Lucid, η παρουσία της στην Ευρώπη εξαπλώνεται και πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κατάστημα πωλήσεων στην Ολλανδία. Αυτό είναι το τρίτο σημείο πώλησης της Lucid στην Ευρώπη, μετά τα καταστήματα σε Γενεύη και Μόναχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ