Αυτή είναι η νέα BMW M2 των 460 ίππων (video)

BMW M2 2023 1

Η δεύτερη γενιά του πισωκίνητου κουπέ επιδόσεων της BMW διατίθεται προαιρετικά και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της γερμανικής εταιρείας στα σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo. Επίσης, επεκτείνει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

BMW M2 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW M2 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023. Η αθλητική εμφάνιση της νέας BMW M2 διαμορφώνεται από τις compact διαστάσεις, τις εξαιρετικά δυναμικές αναλογίες και τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του M Division.

Σε μήκος είναι κατά 214 χλστ. μικρότερη από την BMW M4 Coupe και το μεταξόνιό της είναι κατά 110 χλστ. μικρότερο. Την ίδια στιγμή, το πλάτος του οχήματος και τα μετατρόχια υπερβαίνουν κατά πολύ τα αντίστοιχα της νέας BMW Σειράς 2 Coupe.

BMW M2 2023 3

Η γκάμα των πέντε εξωτερικών χρωματισμών που διατίθενται για τη νέα BMW M2 περιλαμβάνει την απλή απόχρωση Zandvoort Blue και τη μεταλλική Toronto Red που προσφέρονται αποκλειστικά με αυτό το μοντέλο. Μία οροφή M Carbon, η οποία μειώνει το βάρος του οχήματος κατά έξι περίπου κιλά, προσφέρεται προαιρετικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και BMW M4, η αναβαθμισμένη μονάδα των 3,0 λίτρων εντυπωσιάζει με την άμεση απόκριση, την ευστροφία του και την γραμμική παροχή ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών.

BMW M2 2023 4

Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 460 ίππων, ο κινητήρας κάτω από το καπό της νέας BMW M2 ξεπερνά σε απόδοση τη βασική μονάδα που χρησιμοποιούσε η προκάτοχός της κατά 90 ίππους. Η μέγιστη ροπή των 550 Nm παράγεται μεταξύ 2.650 και 5.870 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 6.250 σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας έχει μέγιστο όριο περιστροφής τις 7.200 σ.α.λ.

Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από έναν μοναδικό ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα κλαπέτα. Το σύστημα παροχής λαδιού είναι σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται εξαιρετικά δυναμικές οδηγικές καταστάσεις στην πίστα, όπως και το σύστημα ψύξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2 2023 5

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Οι ταχύτατες αλλαγές σχέσεων, η άμεση απόκριση και η ικανότητα να εκτελούνται πολλαπλά κατεβάσματα στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση αποτελούν την ιδανική βάση για συναρπαστική, άμεση επιτάχυνση. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι.

Προαιρετικά, διατίθεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία οδήγησης, που βασίζεται στην έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου. Το κιβώτιο ενδείκνυται για σπορ στυλ οδήγησης, όχι μόνο χάρη στην ακρίβεια των αλλαγών, αλλά και λόγω του Gear Shift Assistant, που χρησιμοποιεί σύστημα εμπλοκής με βάση την ταχύτητα για να εξασφαλίσει λειτουργία χωρίς ολίσθηση στα κατεβάσματα κατά το φρενάρισμα στις στροφές. Εάν χρειαστεί, το Gear Shift Assistant μπορεί να απενεργοποιηθεί στο μενού του M Setup.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2 2023 11

Η νέα BMW M2 ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. με το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και σε 4,3 δλ. όταν εφοδιάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 200 χλμ/ώρα σε 13,5 δλ. (αυτόματο) ή 14,3 δλ. (χειροκίνητο). Η τελική ταχύτητα της νέας BMW M2 (περιορισμένη από τον ηλεκτρονικό κόφτη) είναι 250 χλμ./ώρα και μπορεί να αυξηθεί στα 285 χλμ/ώρα με την παραγγελία του προαιρετικού M Driver’s Package.

Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα. Περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα ποσοστό εμπλοκής έως 100% όποτε είναι απαραίτητο.

BMW M2 2023 10
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο ο εμπρός άξονας δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων όσο και ο πίσω άξονας πέντε συνδέσμων, διαθέτουν ειδική κινηματική για μοντέλα M. Η γκάμα του στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M2 περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, σύστημα διεύθυνσης M Servotronic με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, DSC (Dynamic Stability Control) με M Dynamic Mode, και ισχυρά φρένα M Compound με εξαπίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα πίσω.

Η νέα BMW M2 διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, με την κάθε μία να αντιπροσωπεύει αύξηση κατά μία ίντσα σε σχέση με τη διάμετρο των τροχών που τοποθετούνται στάνταρ στα μοντέλα BMW M3 και BMW M4. Προαιρετικά, διατίθεται επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης ελαστικών για χρήση σε πίστα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ