Επίθεση της BMW στα SUV: Έρχονται 4 νέα μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα

BMW iX M60 1

Η βαυαρική εταιρεία δέσμευσε στο γερμανικό γραφείο πατεντών τις ονομασίες iX6, iX7, iX8 και iX9, για τα τέσσερα μεγάλα ηλεκτρικά SUV που θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η BMW διαθέτει στα αμιγώς ηλεκτρικά SUV τις iX και iX1, iX3, και τώρα παίρνουν σειρά οι μεγαλύτερου μεγέθους -και κόστους- προτάσεις της στην κατηγορία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εμπορικό τους λανσάρισμα δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2027.

BMW iX1
BMW iX1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες iX6 και iX7 θα είναι οι ηλεκτρικές εκδοχές των X6 και Χ7 που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρώτη, περί το δεύτερο εξάμηνο του 2027, θα έρθει η iX7, ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων και με το σύστημα ηλεκτροκίνησης της λιμουζίνας BMW i7. Θα έρθει αντιμέτωπο στην αγορά με τη Mercedes EQS SUV.

BMW iX3
BMW iX3

Περί το 2028 θα πρέπει να περιμένουμε τη BMW iX6, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πιο σπορτίφ cross-coupe εκδοχή της υπάρχουσας iX με τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες, αλλά πιο δυναμικές ρυθμίσεις. Οι νέες iX7 και iX8 θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, καθώς η δεύτερη θα είναι η cross-coupe σπορτίφ εκδοχή της πρώτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μας μένει η iX9. Αυτή προορίζεται να είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος της «ναυαρχίδας» των SUV της BMW, της ΧΜ που παρουσιάστηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Η ΧΜ είναι υβριδική, και θα εξακολουθήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας να βρίσκεται στην κορυφή των βαυαρικών SUV.

BMW XM
BMW XM

Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρική, και τότε είναι που θα έρθει στο κάδρο η iX9. Θα είναι ο διάδοχός της, αλλά -σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις- σε αυτήν η εταιρεία του Μονάχου θα επικεντρωθεί λιγότερο στις επιδόσεις και περισσότερο στην άνεση και πολυτέλεια, με στόχο να φτάσει περίπου στα επίπεδα της Rolls-Royce Cullinan.

BMW iX M60
BMW iX M60
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ