Έρχεται η νέα BMW Σειρά 8

Έρχεται νέα BMW Σειρά 8

Μεγάλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα φέρει η επόμενη γενιά της BMW Σειρά 8 αναφορικά με τα συστήματα κίνησης και τις διαθέσιμες επιλογές σε αμαξώματα.

Δε πάνε παρά μερικοί μήνες από τότε που η BMW παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις της κορυφαίας Σειράς 8 και τα σενάρια για το διάδοχο μοντέλο που θα πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας των Βαυαρών έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Έρχεται νέα BMW Σειρά 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρέχουσα Σειρά 8 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2018 και βρίσκεται ήδη στο μέσο της εμπορικής της σταδιοδρομίας, διαθέσιμη ως Coupe, Cabrio αλλά και ως 4θυρη Grand Coupe με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τους ανθρώπους της BMW να χαρακτηρίζονται ως επιδερμικές.

Η επόμενη τρίτη γενιά της 8άρας BMW θα είναι και εκείνη που θα φέρει στη γκάμα του κορυφαίου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας μια έκδοση με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό το 2026.

Σύμφωνα όμως με τις φήμες ο εξηλεκτρισμός της επόμενης Σειράς 8, η εξέλιξη της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει, μπορεί να είναι ακόμη και σαρωτικός και να μην αφήσει κανένα περιθώριο στα σημερινά συμβατικά συστήματα κίνησης.

Τα συστήματα κίνησης της τρέχουσας γενιάς έχουν ως κορυφαίο εκπρόσωπο τον πανίσχυρο υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης των 4,4 λίτρων και 530 ίππων, ενώ στη γκάμα περιλαμβάνονται τρίλιτρα μοτέρ βενζίνης αλλά και πετρελαίου με το diesel μοτέρ να υποστηρίζει τη λειτουργία και από μικρό ηλεκτρικό κινητήρα-σύστημα 48V.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες για την επόμενη Σειρά 8 κάνουν λόγο για απόφαση που έχει ήδη εγκριθεί από τους ιθύνοντες της BMW, μια απόφαση που θα δει την επόμενη γενικά του grand touring μοντέλου τους να παράγεται αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι διαθέσιμες επιλογές αναφορικά με τα αμαξώματα της τρίτης γενιάς της 8άρας. Το σενάριο που τα θέλει να περιορίζονται από τρία που είναι σήμερα σε μόλις ένα παίζει πολύ δυνατά με την Coupe και την Cabrio έκδοση να μην ακολουθούν στη νέα εποχή της Σειράς 8.

Το παραπάνω σενάριο δεν μοιάζει και πολύ φανταστικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η 4θυρη Grand Coupe είναι και το best seller μοντέλο της Σειράς 8, εκείνο που φέρνει και τα περισσότερα έσοδα στο ταμείο της BMW. Ωστόσο δεν αποκλείεται η coupe και η cabrio έκδοση να συνεχίσουν να προσφέρονται ως επιλογές αφού η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και κατηγορία γοήτρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με την πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά, οι επιλογές που έχει στα χέρια της η γερμανική εταιρεία είναι δύο. Η πρώτη αφορά στην αξιοποίηση της υπάρχουσας πλατφόρμας CLAR, η οποία μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε σύστημα κίνησης.

Η δεύτερη είναι φυσικά η μελλοντική πλατφόρμα Neue Klasse από την οποία θα προκύψει μια ολόκληρη σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για τη γερμανική εταιρεία. Δεν αποκλείεται λοιπόν να είναι αυτή που θα βρίσκεται στη βάση της νέας γενιάς της Σειράς 8 και να είναι αυτή ένα από τα πρώτα μοντέλα των Βαυαρών που θα την υιοθετήσει.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ