«Επιστροφή στο Μέλλον» για το Toyota Hilux του 1985

Toyota Hilux 1985 Back to the Future

Το Toyota Hilux έπαιζε το δεύτερο ρόλο κάτω από τη μυθική DeLorean DMC-12 στην ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον», αλλά έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως το εμβληματικό αυτοκίνητο του Marty McFly.

Ήταν ένα Toyota Hilux Pickup Deluxe 4×4 Xtracab του 1985, εφοδιασμένο με τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 22R-E χωρητικότητας 2.4 λίτρων με ηλεκτρονικό ψεκασμό και μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων, που ξεχώριζε από τους κίτρνους προβολείς KC Daylighters στη μάσκα του και από τα radial ελαστικά Goodyear Wrangler. Λέγεται, επίσης, ότι διέθετε air-condition και ραδιοκασετόφωνο ΑΜ/FM.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία του Hilux στην παγκόσμια επιτυχημένη ταινία «Back to the Future» εκτόξευσε αμέσως τη φήμη του ιαπωνικού pickup. Όπως φυσικά και της DeLorean DCM-12 -που διασκέδασε τις εντυπώσεις από το σκάνδαλο με το οποίο ξεκίνησε ο βίος της- και ακόμη της BMW 733i του πατέρα George McFly, του Ford Super De Luxe του «κακού» Biff Tannen και του AMC Eagle Wagon του κ. Parker.

Τώρα, μια ομάδα από ενθουσιώδεις με τις ανακατασκευές εμβληματικών αυτοκινήτων στην Αμερική ίδρυσε την εταιρεία The Future Factory, και απέκτησε ένα Toyota Hilux του 1985 για να το φέρει στις ακριβείς προδιαγραφές του διάσημου Pickup του Marty McFly. Το συνόδευσε με προφυλακτήρες της Smitty εμπρός και πίσω και με μαύρο rool-bar.

Μάλιστα, στο πνεύμα της ταινίας, η εταιρεία θα πουλήσει τις προσεχείς μέρες στο Orlando των ΗΠΑ το Hilux αυτό με την ακριβή πινακίδα και το πλαίσιο που αυτή είχε στην ταινία. Θα το συνοδεύσει, μάλιστα, με τα εξίσου εμβληματικά μποτάκια της Nike που δένονταν μόνα τους (τα οποία φορούσε ο δαιμόνιος ηθοποιός Michael J. Fox) και μαζί με μια ρέμπλικά από το μυθικό ιπτάμενο skateboard (Hoverboard).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hilux που κατασκεύασαν οι ειδικοί του The Future Factory δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Team Fox, τη φιλανθρωπική εταιρεία για την έρευνα και την αντιμετώπιση της νόσου Parkinson’s που δημιούργησε ο -πάσχων από αυτήν την ασθένεια- Michael J. Fox.

Την ώρα που η DeLorean ετοιμάζει την ηλεκτρική της μετενσάρκωση για το μέλλον, το Toyota Hilux συνεχίζει με τις διαδοχικές νέες γενιές του την εμπορική του πορεία – ξέχωρα από το γεγονός ότι το μοντέλο της δεκαετίας του 1980 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα για μετατροπές στην Αμερική, αγγίζοντας πολλές φορές εξωφρενικές τιμές πώλησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω ημίωρο video μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία ανακατασκευής ενός Toyota Hilux στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου της ταινίας του 1985 - του τελευταίου πριν το Hilux αποκτήσει ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση, για καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ